Avto
3568 ogledov

Nič več stroška za priklop na elektriko v kampu

Continental Continental
Pri tolikih Slovencih, ki kampirajo, je to fantastična novica.

Continental je najavil svoj lasten način brezstičnega polnjenja električnih vozil. Hkrati zaradi takšnih avtov ne bo več potrebno najemati elektrike v avtokampih.

Pri enem največjih dobaviteljev avtomobilskih sestavnih sklopov Continentalu so najavili, s čim se bodo predstavili na začetku januarja na sejmu elektronike CES v Las Vegasu.

Električna polnilnica Avto Ali lahko srčni bolniki vozijo električne avtomobile?

Njihov poglavitni fokus bo na tehnologiji baterij, saj bodo premierno pokazali svoje videnje breszstičnega polnjenja. Sistem dovoljuje, da bo EV vozilo zgolj parkiralo nad v tla vgrajeno polnilno ploščad, od koder bo prek "mikropolnilnikov" nato brezstično prejemalo energijo in jo shranjevalo v svojo baterijo. Zarai posebne rešitve "mikronavigacije", ki se zanaša na magnetno pozicioniranje, zna Continentalovo vozilo zelo natačno samodejno parkirati vozilo, bolj od zdajšnjih parkirnih pomočnikov. 

Električni avto Novo poglavje mobilnosti Avto Naftarji na črpalke uvajajo elektropolnilnice

Dodatno pri Continentalu predvidevajo tudi posebno brezstično polnilno mrežo, ki bi bila po teoriji vgrajena na vsakdnjih mestih in bi EV vozilom omogočalo prejemanje majhnih tokov skozi celoten dan, tako da bi na koncu celo povsem odpravili potrebo, da na koncu dneva še priključimo takšen avto na kabel. 

Na kabel sicer še vedno računajo, saj so razvili "AllCharge" sistem, ki omogoča polnjenje avta ne glede na tip vtičnice, jakost toka ali voltažo.

Continental | Avtor: Continental Continental

Pri Continentalu pa imajo zamisel tudi v obratni smeri - prihodnja električna vozila bi lahko služila kot banke energije. Allcharge sistem bi tako lahko služil kot vir energije za različne porabnike energije. Recimo razsvetljavo med kampiranjem.

Električni avto in LPP To so dokazi Avto Leta 2024 bo v Sloveniji najceneje imeti električni avtomobil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • francl12 23:40 16.december 2017.

    to mi deli....kdaj bo to zaživelo?