Kmalu velika avtomobilska poroka

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Ford in Volkswagen se pripravljata na velik skupni korak in pogled v prihodnost.
Oglej si celoten članek

Ameriški avtomobilski velikan Ford in njegov nemški tekmec Volkswagen naj bi uradno strateško partnerstvo obelodanila prihodnji teden, ko vrata odpira mednarodni avtomobilski salon v Detroitu v ZDA. Partnerstvo naj bi med drugim vključevalo sodelovanje pri razvoju avtonomnih in električnih vozil.

Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

Po pisanju tujih medijev naj bi se Volkswagen vključil na vlak raziskav in razvoja tehnologije za samodejno vožnjo, ki se ji Ford posveča že vrsto let, prihodnji električni fordi pa utegnejo nastajati na Volkswagnovi platformi za električna vozila, poimenovani MEB.

Foto: Ford Fordov lidar sistem omogoča samodejno vožnjo v temi

Avto V Fordu spregovorili o usodi mondea

Ford naj bi samovozeče avtomobile v prodajo ponudil do leta 2021, ko bo nared nova arhitektura posebej razvita za proizvodnjo avtonomnih vozil. Leta 2018 so pri Fordu ustanovili posebno enoto znotraj podjetja, ki je zadolžena za operacije samodejne vožnje. Ta organizacija je iskala predvsem zunanje vlagatelje. 

Avto Zakaj novi ford focus trdi, da je boljši od slovenske konkurence?

Da sta podjetji v pogovorih o vzpostavitvi partnerstva, je znano že od poletja. Ni pa bilo znano, kako resni so načrti in kdaj naj bi sodelovanje tudi uradno naznanila. Volkswagen sicer že nekaj časa ne skriva, da ga zanimajo Fordova vozila, predvsem športni terenci.

Foto: Volkswagen Volkswagen I.D. Crozz

Nekaj za dinamične Ford S-max dokazuje, da obladuje vse trike

Eden glavnih razlogov za partnerstvo so tudi visoki stroški, ki jih prinaša razvoj avtonomne in elektrificirane mobilnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.