Avto
2794 ogledov

Kmalu velika avtomobilska poroka

Volkswagen I.D. Crozz Volkswagen
Ford in Volkswagen se pripravljata na velik skupni korak in pogled v prihodnost.

Ameriški avtomobilski velikan Ford in njegov nemški tekmec Volkswagen naj bi uradno strateško partnerstvo obelodanila prihodnji teden, ko vrata odpira mednarodni avtomobilski salon v Detroitu v ZDA. Partnerstvo naj bi med drugim vključevalo sodelovanje pri razvoju avtonomnih in električnih vozil.

Volkswagen T-Roc Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

Po pisanju tujih medijev naj bi se Volkswagen vključil na vlak raziskav in razvoja tehnologije za samodejno vožnjo, ki se ji Ford posveča že vrsto let, prihodnji električni fordi pa utegnejo nastajati na Volkswagnovi platformi za električna vozila, poimenovani MEB.

Fordov lidar sistem omogoča samodejno vožnjo v temi | Avtor: Ford Ford

Ford Mondeo Vignale Avto V Fordu spregovorili o usodi mondea

Ford naj bi samovozeče avtomobile v prodajo ponudil do leta 2021, ko bo nared nova arhitektura posebej razvita za proizvodnjo avtonomnih vozil. Leta 2018 so pri Fordu ustanovili posebno enoto znotraj podjetja, ki je zadolžena za operacije samodejne vožnje. Ta organizacija je iskala predvsem zunanje vlagatelje. 

Ford focus Avto Zakaj novi ford focus trdi, da je boljši od slovenske konkurence?

Da sta podjetji v pogovorih o vzpostavitvi partnerstva, je znano že od poletja. Ni pa bilo znano, kako resni so načrti in kdaj naj bi sodelovanje tudi uradno naznanila. Volkswagen sicer že nekaj časa ne skriva, da ga zanimajo Fordova vozila, predvsem športni terenci.

Volkswagen I.D. Crozz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Ford S-max Nekaj za dinamične Avto Ford S-max dokazuje, da obladuje vse trike

Eden glavnih razlogov za partnerstvo so tudi visoki stroški, ki jih prinaša razvoj avtonomne in elektrificirane mobilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.