Logotip, ki predstavlja novega avtomobilskega giganta

Foto: Stellantis
Foto: Stellantis
Fiat Chrysler in PSA so razkrili logotip skupnega zavezništva, korporacije Stellantisa, ki predstavlja nadaljnji korak k združitvi v enega najmočnejših avtomobilskih zavezništev na avtomobilskem trgu.
Oglej si celoten članek

Pri Fiat Chrysler in PSA so zapisali, da je logotip nadaljnji korak k dokončanju njihovega dogovora za združitev v eno podjetje.

Avto Avtomobilski megaloman v nastajanju

Decembra lani so se proizvajalci avtomobilov dogovorili, da bodo združili 38 milijard dolarjev vrednih delnic za ustanovitev četrtega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu, ki bo združil znamke, kot so Fiat, Jeep, Dodge, Ram in Maserati, s Peugeotom, Oplon, Citroënom in DS.

Avto Renault se je oglasil glede združitve s Fiat Chryslerjem

"Logotip simbolizira bogato dediščino ustanovnih podjetij Stellantisa in edinstvene kombinacije prednosti portfelja 14 avtomobilskih znamk nove skupine ter raznolikost poklicnih izkušenj zaposlenih v vseh regijah," so zapisali v skupni izjavi v obeh avtomobilskih koncernih.

Avto Prva zelena luč za združitev avtomobilskih velikanov

»Stella« je sicer latinski izraz za zvezdo, kar ni naključje, saj naj bi iz povezave z astronomijo izhajal duh optimizma, nove energije in obnove, kar bo prineslo zlitje podjetij.

Avto Četrti največji avtomobilski koncern bo Stellantis

Imena in logotipi sestavnih znamk skupine bodo po predvideni sklenitvi posla ostali nespremenjeni.
FCA in PSA sta v ponedeljek ponovila, da naj bi združitev zaključila do konca prvega četrtletja prihodnjega leta.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.