Mučenja s parkiranjem vozil na letališčih bo konec

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Na britanskem letališču Gatwick se obetajo velike spremembe na parkirišču, ki bodo potnikom prihranile veliko časa.
Oglej si celoten članek

Britansko letališče Gatwick bo začelo s trimesečnim testiranjem avtonomnih robotov s ciljem čim bolje izkoristiti kapacitete parkirišča. Avtonomni roboti bodo svoje delo začeli na parkirišču namenjenim dolgotrajnemu parkiranju. 

Slovenija Po klicu mestno redarstvo izbrisalo kazni za parkiranje

Robota je proizvedlo francosko podjetje Stanley Robotics, ki mu je dala nadimek Stan. Robot deluje kot neke vrste viličar. Avtomobil dvigne s tal in ga transportira do prostega parkirnega mesta.

Pozor Pojavile so se lažne položnice za parkiranje

Voznik avtomobil pripelje do kabine na parkirišču, kjer s pomočjo zaslona občutljivega na dotik potrjuje rezervacijo. Avtomobil nato s pomočjo skenerja izmerijo, robot pa ga transportira na dovolj veliko prazno parkirno mesto.

Avto Je rešitev garažnih hiš v Ljubljani parkiranje postrani?

Ker voznika in potnikov med transportom vozila ni več v vozilu in ni več potrebe po odpiranju vrat, da bi potniki izstopili, ko je vozilo parkirano, lahko enega poleg drugega parkiramo več vozil. 

Sprememba Janković draži parkiranje v Ljubljani

Če bo test uspešen bi lahko v coni C in D povečali število parkirnih mest iz 6.000 na 8.500, samo zahvaljujoč robotom. Teste so roboti uspešno opravili že na letališču Charles de Gaulie v Parizu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.