Avto
598 ogledov

Mučenja s parkiranjem vozil na letališčih bo konec

Youtube
Na britanskem letališču Gatwick se obetajo velike spremembe na parkirišču, ki bodo potnikom prihranile veliko časa.

Britansko letališče Gatwick bo začelo s trimesečnim testiranjem avtonomnih robotov s ciljem čim bolje izkoristiti kapacitete parkirišča. Avtonomni roboti bodo svoje delo začeli na parkirišču namenjenim dolgotrajnemu parkiranju. 

Slovenija Avto Po klicu mestno redarstvo izbrisalo kazni za parkiranje

Robota je proizvedlo francosko podjetje Stanley Robotics, ki mu je dala nadimek Stan. Robot deluje kot neke vrste viličar. Avtomobil dvigne s tal in ga transportira do prostega parkirnega mesta.

Niko Kolar, direktor Policijske uprave Celje, PU Celje Pozor Svet Pojavile so se lažne položnice za parkiranje

Voznik avtomobil pripelje do kabine na parkirišču, kjer s pomočjo zaslona občutljivega na dotik potrjuje rezervacijo. Avtomobil nato s pomočjo skenerja izmerijo, robot pa ga transportira na dovolj veliko prazno parkirno mesto.

Parkiranje Avto Je rešitev garažnih hiš v Ljubljani parkiranje postrani?

Ker voznika in potnikov med transportom vozila ni več v vozilu in ni več potrebe po odpiranju vrat, da bi potniki izstopili, ko je vozilo parkirano, lahko enega poleg drugega parkiramo več vozil. 

Parkomat Sprememba Slovenija Janković draži parkiranje v Ljubljani

Če bo test uspešen bi lahko v coni C in D povečali število parkirnih mest iz 6.000 na 8.500, samo zahvaljujoč robotom. Teste so roboti uspešno opravili že na letališču Charles de Gaulie v Parizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.