Nemški okoljevarstveniki delajo preglavice Tesli v Nemčiji

Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji
Bombe iz druge svetovne vojne in okoljevarstveniki so zavrli gradnjo prve Tesline gigatovarne v Evropi.
Oglej si celoten članek

Nemški gospodarski minister Peter Altmaier je izrazil upanje, da se bo gradnja Tesline tovarne v bližini Berlina kmalu nadaljevala. Gradnjo je sodišče ustavilo zaradi pritožbe okoljevarstvene organizacije zaradi sečnje večinoma borovega gozda, dela je zaustavila tudi najdba neeksplodiranih bomb iz časa druge svetovne vojne.

Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji

Napoved Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

"Gradnja Tesline avtomobilske tovarne je zelo pomembna, tudi z vidika boja proti podnebnim spremembam v eni najpomembnejših industrijskih panog," je dejal minister. Tovarna električnih avtomobilov bi lahko po njegovem mnenju prinesla številne okoljske in ekonomske pozitivne učinke.

Tesla naj bi s proizvodnjo začela julija prihodnje leto, sodišče pa je konec tedna zaradi pritožbe okoljevarstvenikov ustavilo gradnjo.

Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji

Avto Tesla naj bi ceno model3 znižala za petino

Okoljevarstveniki opozarjajo, da bi posek, ki je po Teslinih načrtih neizogiben del graditve tovarne, povzročil nepopravljivo škodo za rastline, živali in tudi ljudi na širšem območju.

Naslednji tesla To je tesla, ki bo odkrito napadel volkswagen golfa

Foto: Epa Teslina gigatovarna v Nemčiji

Približno 300 hektarjev veliko zemljišče z 92 hektarji gozda želi ameriški proizvajalec električnih avtomobilov, ki je zanj po neuradnih podatkih odštel 41 milijonov evrov, za gradnjo objektov pripraviti do konca februarja.

Smrtonosno Tesla in drugi ameriški velikani na sodišče zaradi smrtonosnega otroškega dela

V nemški tovarni, ki naj bi po neuradnih informacijah zagotovila do 7000 novih delovnih mest, bodo izdelovali avtomobile, baterije in pogonske sklope. Prvi avtomobil, ki bo zasedel proizvodnje linije, bo novi model Y, ki naj bi na ameriške ceste zapeljal prihodnje poletje. Takoj za tem bodo začeli tudi proizvodnjo modela 3. Letno naj bi s proizvodnih trakov zapeljalo 500.000 vozil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:58 19. Februar 2020.

    Gradnja tovarne je pomebna tudi z vidika podnebnih sprememb? Okej.. kaj pa okoljske spremembe, ko bodo baterije izrabljene? Koliko smetišč …

  • ode
    08:31 19. Februar 2020.

    Brezobzirna žena je kar v hišo pripeljala svojega ljubimca. In sedaj mu njen mož dela preglavice...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.