Avto
1480 ogledov

Nemški okoljevarstveniki delajo preglavice Tesli v Nemčiji

Teslina gigatovarna v Nemčiji
1/6
Epa
Bombe iz druge svetovne vojne in okoljevarstveniki so zavrli gradnjo prve Tesline gigatovarne v Evropi.

Nemški gospodarski minister Peter Altmaier je izrazil upanje, da se bo gradnja Tesline tovarne v bližini Berlina kmalu nadaljevala. Gradnjo je sodišče ustavilo zaradi pritožbe okoljevarstvene organizacije zaradi sečnje večinoma borovega gozda, dela je zaustavila tudi najdba neeksplodiranih bomb iz časa druge svetovne vojne.

Teslina gigatovarna v Nemčiji | Avtor: Epa Epa

Tesla model Y Napoved Avto Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

"Gradnja Tesline avtomobilske tovarne je zelo pomembna, tudi z vidika boja proti podnebnim spremembam v eni najpomembnejših industrijskih panog," je dejal minister. Tovarna električnih avtomobilov bi lahko po njegovem mnenju prinesla številne okoljske in ekonomske pozitivne učinke.

Tesla naj bi s proizvodnjo začela julija prihodnje leto, sodišče pa je konec tedna zaradi pritožbe okoljevarstvenikov ustavilo gradnjo.

Teslina gigatovarna v Nemčiji | Avtor: Epa Epa

Tesla model 3 Avto Tesla naj bi ceno model3 znižala za petino

Okoljevarstveniki opozarjajo, da bi posek, ki je po Teslinih načrtih neizogiben del graditve tovarne, povzročil nepopravljivo škodo za rastline, živali in tudi ljudi na širšem območju.

Tesla skica Naslednji tesla Avto To je tesla, ki bo odkrito napadel volkswagen golfa

Teslina gigatovarna v Nemčiji | Avtor: Epa Epa

Približno 300 hektarjev veliko zemljišče z 92 hektarji gozda želi ameriški proizvajalec električnih avtomobilov, ki je zanj po neuradnih podatkih odštel 41 milijonov evrov, za gradnjo objektov pripraviti do konca februarja.

Elon Musk in tesla model X Smrtonosno Avto Tesla in drugi ameriški velikani na sodišče zaradi smrtonosnega otroškega dela

V nemški tovarni, ki naj bi po neuradnih informacijah zagotovila do 7000 novih delovnih mest, bodo izdelovali avtomobile, baterije in pogonske sklope. Prvi avtomobil, ki bo zasedel proizvodnje linije, bo novi model Y, ki naj bi na ameriške ceste zapeljal prihodnje poletje. Takoj za tem bodo začeli tudi proizvodnjo modela 3. Letno naj bi s proizvodnih trakov zapeljalo 500.000 vozil.

Komentarjev 2
  • NeAnonimni 08:58 19.februar 2020.

    Gradnja tovarne je pomebna tudi z vidika podnebnih sprememb? Okej.. kaj pa okoljske spremembe, ko bodo baterije izrabljene? Koliko smetišč v eropi lahko pravilno deponira te snovi?

  • ode 08:31 19.februar 2020.

    Brezobzirna žena je kar v hišo pripeljala svojega ljubimca. In sedaj mu njen mož dela preglavice...