Avto
7656 ogledov

To je tesla, ki bo odkrito napadel volkswagen golfa

Tesla skica Tesla
Tesla je pokazal prvo skico manjšega električnega avta.

Uradna skica iz Tesle nakazuje, v katero smer gre proizvajalec - zdaj bo odkrito napadel največjega proizvajalca na svetu, Volkswagna. Slednji ima namreč v prihodnjih letih velikanske načrte z modelom ID.3, ki naj bi bil nekakšen novi golf. 

Pri Tesli pa očitno tudi že na polno delajo na kompaktnem električnem avtu, ki bo po velikosti postavljen pod aktualni model 3. 

Skico je Tesla objavil v svoji uradni publikaciji, v kateri je najavil izgradnjo novega razvojnega in oblikovalskega centra na Kitajskem, za kar bodo potrebovali ogromno nove delovne sile. 

Ustanovitelj Tesle Elon Musk je leta 2018 napovedal, da bodo "v petih letih" dali na trg neposrednega tekmeca "VW golfu." Morda je prav skica prvi resni dokaz, da je Musk mislil zelo resno.

Po pisanju AutoExpressa pa je pomenljiva tudi napoved Muska glede Kitajske. Država je po mnenju Muska v avtoindustriji prišla do faze, ko lahko svetu ponudi resnično originalen in globalen avto. S tem je namignil, da bo Kitajski zaupana vloga izdelave prihodnjega Teslovega avta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • tanja14 20:27 20.januar 2020.

    Ameriška tesla. Kok grd avto. Američani so pa res velika TESLA! 😂😂😂

  • popokatopetl 11:02 20.januar 2020.

    Uau, brez vrat!