Noro obnašanje voznikov na bencinskih črpalkah: Natoči in vozi

Foto: Profimedia
Cene goriv so podivjale, vozniki pa iščejo nore rešitve, da bi prehranili nekaj evrov.
Oglej si celoten članek

Ogromen dvig cen goriva v Evropi je povzročil val nezadovoljstva med vozniki, ki so že postali iznajdljivi, da bi za točenje goriva porabili čim manj denarja. V morju inovativnih idej so šli najdlje Nizozemci, ki so iznašli nov 'način varčevanja', a so verjetno slabo prebrali zakon.

Napaka servisa Napaka servisa: Po tako ugodni ceni so vozniki točili gorivo

Enostavno ne plačujejo goriva. Natočijo polno posodo goriva in odpeljejo. Čeprav gre za čisto tatvino, imajo vozniki na Nizozemskem svoj izračun. Za polno posodo goriva s prostornino 70 litrov je treba trenutno plačati 164 evrov, kazen za tak prekršek pa je 131 evrov. Če jih zalotijo v prekršku, še vedno prihranijo. Vsaj tako mislijo.

POZOR Pazite, ko točite gorivo, ta fotografija je dokaz!

Tatvina se ne izplača

Po poročanju nizozemskih medijev je bilo v tednu dni zabeleženih 370 tatvin goriva. Tatovi so običajno le pobegnili, a zaposleni na bencinskih črpalkah trdijo, da številni vozniki po točenju goriva pravijo, da nimajo denarja.

Foto: Profimedia Rezervoar gorivo črpalka bencin

Nasveti Nasveti: Kako ob rekordnih cenah goriv privarčevati?

Lourens 't Hart iz agencije SODA, ki spremlja kriminal na bencinskih servisih, je pojasnil, kaj se dogaja: "Mislim, da se število kriminalnih dejanj ne povečuje. Ljudje želijo plačati, a ne morejo. Pričakujemo, da se bo pojav neplačevanja nadaljeval, dokler bodo cene goriva divjale."

Ukrepi Obstaja tudi drugačna pot do cenejšega goriva

Komentiral je tudi izračun, da je bolje plačati kazen kot poln rezervoar: "To sem opazil na spletu. Tatove moram opozoriti, da v zakonu ni lukenj. Poleg globe morajo plačati tudi strošek za goriva. Torej pozitiven izračun ne obstaja."
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:05 23. Marec 2022.

    Verjetno necepljeni. Nimajo nič logike.

  • 11:29 23. Marec 2022.

    Izterjati dolg preko pravne poti, katera pa pridoda še določene stroške. Bode hitro konec tega.

  • 08:02 23. Marec 2022.

    ko vlada dobi konkurenco ,a pol je pa problem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.