Avto
60304 ogledov

Noro obnašanje voznikov na bencinskih črpalkah: Natoči in vozi

bencinska črpalka, gorivo
Cene goriv so podivjale, vozniki pa iščejo nore rešitve, da bi prehranili nekaj evrov.

Ogromen dvig cen goriva v Evropi je povzročil val nezadovoljstva med vozniki, ki so že postali iznajdljivi, da bi za točenje goriva porabili čim manj denarja. V morju inovativnih idej so šli najdlje Nizozemci, ki so iznašli nov 'način varčevanja', a so verjetno slabo prebrali zakon.

bencin gorivo bencinski servis Napaka servisa Avto Napaka servisa: Po tako ugodni ceni so vozniki točili gorivo

Enostavno ne plačujejo goriva. Natočijo polno posodo goriva in odpeljejo. Čeprav gre za čisto tatvino, imajo vozniki na Nizozemskem svoj izračun. Za polno posodo goriva s prostornino 70 litrov je treba trenutno plačati 164 evrov, kazen za tak prekršek pa je 131 evrov. Če jih zalotijo v prekršku, še vedno prihranijo. Vsaj tako mislijo.

POZOR Avto Pazite, ko točite gorivo, ta fotografija je dokaz!

Tatvina se ne izplača

Po poročanju nizozemskih medijev je bilo v tednu dni zabeleženih 370 tatvin goriva. Tatovi so običajno le pobegnili, a zaposleni na bencinskih črpalkah trdijo, da številni vozniki po točenju goriva pravijo, da nimajo denarja.

Rezervoar gorivo črpalka bencin | Avtor: Profimedia Profimedia

petrol Nasveti Avto Nasveti: Kako ob rekordnih cenah goriv privarčevati?

Lourens 't Hart iz agencije SODA, ki spremlja kriminal na bencinskih servisih, je pojasnil, kaj se dogaja: "Mislim, da se število kriminalnih dejanj ne povečuje. Ljudje želijo plačati, a ne morejo. Pričakujemo, da se bo pojav neplačevanja nadaljeval, dokler bodo cene goriva divjale."

bencinska črpalka Ukrepi Avto Obstaja tudi drugačna pot do cenejšega goriva

Komentiral je tudi izračun, da je bolje plačati kazen kot poln rezervoar: "To sem opazil na spletu. Tatove moram opozoriti, da v zakonu ni lukenj. Poleg globe morajo plačati tudi strošek za goriva. Torej pozitiven izračun ne obstaja."
 

Komentarjev 3