Odlična novica za slovenske ljubitelje avtomobilizma

Foto: EPA
Foto: EPA
Padla je odločitev, katero mesto bo nadomestilo organizacijo najbolj pomembnega avtomobilskega salona v Evropi, ki so ga do lani organizirali v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Namesto Frankfura bo od leta 2021 mednarodni avtomobilski salon, najbolj pomemben avtomobilski salon v in Nemčiji in Evropi, gostil München, so sporočili iz nemškega avtomobilskega združenja VDA.

Slovenci Neverjetno! Avtomobilskega salona v Frankfurtu ne bo več

München, ki bo tako najbližje Sloveniji med vsemi najbolj pomembnimi avtomobilskimi saloni, je bil med kandidati prireditelji najbolj prepričljiv, po besedah predsednika združenja VDA Hildegarda Muellerja pa je v korist Bavarcev pretehtalo dejstvo, da bo München avtosalon gostil na atraktivni lokaciji v mestnem središču.

Foto: Epa IAA v Frankfurtu

Protest Največji evropski avtosalon blokirali aktivisti

S prestopom v München avtosalon IAA (International Automobile Exhibition) ne spreminja le lokacije, ampak bo zelo drugačna celotna izkušnja obiska razstave, ki bo naravnana bolj mobilnostno in ne izključno avtomobilsko. Naslednji avtosalon je načrtovan za september leta 2021. 

Avto Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

Foto: Profimedia Hostesa na IAA

V Frankfurtu, ki si je salon delil s Parizom, kar pomeni, da je bil organiziran bienalno, vsaki dve leti, so avtomobile razkrivali zadnjih 70 let. Zdaj je na vrsti München, ki je v bitki za prireditelja premagal Berlin in Hamburg. Nemški avtomobilski salon je bil zadnja desetletja ključna prodajna in trženjska platforma za avtomobilske proizvajalce z vsega sveta, lani pa je obisk naglo padel, tudi zanimanje razstavljavcev je močno padlo. Razstavljanju v Frankfurtu se je med drugim odpovedal tudi Ferrari, ki je še vedno ključen magnet za obiskovalce. Teh so našteli kar 30 odstotkov manj kot leta 2017. Za nameček so slabo luč na avtomobilsko industrijo in avtosalon vrgli okoljski protestniki.

Rimac je ogorčen Hrvat med osmoljenci odpovedi avtosalona v Ženevi

VDA želi v prihodnosti več poudarka nameniti trajnostni mobilnosti in novim vrstam mobilnosti, s tem pa se nadejajo, da se bodo na razstavne prostore vrnili tudi obiskovalci.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.