Avto
4391 ogledov

Odlična novica za slovenske ljubitelje avtomobilizma

Hostesa na IAA EPA
Padla je odločitev, katero mesto bo nadomestilo organizacijo najbolj pomembnega avtomobilskega salona v Evropi, ki so ga do lani organizirali v Frankfurtu.

Namesto Frankfura bo od leta 2021 mednarodni avtomobilski salon, najbolj pomemben avtomobilski salon v in Nemčiji in Evropi, gostil München, so sporočili iz nemškega avtomobilskega združenja VDA.

Avtosalon Pariz 2018 Slovenci Avto Neverjetno! Avtomobilskega salona v Frankfurtu ne bo več

München, ki bo tako najbližje Sloveniji med vsemi najbolj pomembnimi avtomobilskimi saloni, je bil med kandidati prireditelji najbolj prepričljiv, po besedah predsednika združenja VDA Hildegarda Muellerja pa je v korist Bavarcev pretehtalo dejstvo, da bo München avtosalon gostil na atraktivni lokaciji v mestnem središču.

IAA v Frankfurtu | Avtor: Epa Epa

Avtosalon Frankfurt protest Protest Avto Največji evropski avtosalon blokirali aktivisti

S prestopom v München avtosalon IAA (International Automobile Exhibition) ne spreminja le lokacije, ampak bo zelo drugačna celotna izkušnja obiska razstave, ki bo naravnana bolj mobilnostno in ne izključno avtomobilsko. Naslednji avtosalon je načrtovan za september leta 2021. 

IAA v Frankfurtu Avto Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

Hostesa na IAA | Avtor: Profimedias Profimedias

V Frankfurtu, ki si je salon delil s Parizom, kar pomeni, da je bil organiziran bienalno, vsaki dve leti, so avtomobile razkrivali zadnjih 70 let. Zdaj je na vrsti München, ki je v bitki za prireditelja premagal Berlin in Hamburg. Nemški avtomobilski salon je bil zadnja desetletja ključna prodajna in trženjska platforma za avtomobilske proizvajalce z vsega sveta, lani pa je obisk naglo padel, tudi zanimanje razstavljavcev je močno padlo. Razstavljanju v Frankfurtu se je med drugim odpovedal tudi Ferrari, ki je še vedno ključen magnet za obiskovalce. Teh so našteli kar 30 odstotkov manj kot leta 2017. Za nameček so slabo luč na avtomobilsko industrijo in avtosalon vrgli okoljski protestniki.

Rimac Rimac je ogorčen Avto Hrvat med osmoljenci odpovedi avtosalona v Ženevi

VDA želi v prihodnosti več poudarka nameniti trajnostni mobilnosti in novim vrstam mobilnosti, s tem pa se nadejajo, da se bodo na razstavne prostore vrnili tudi obiskovalci.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.