Presenetljivo, koliko yugov še vozi po ZDA

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Zastava je na ameriški trg izvozila skupno 141.511 primerkov modela yugo. Še danes se vozijo po ameriških cestah.
Oglej si celoten članek

Zahvaljujoč poročilu o podatkih o registraciji avtomobilov v ZDA za tretje četrtletje 2021 je mogoče ugotoviti, koliko primerkov posameznega modela je registriranih na cestah v ZDA. Med njimi je veliko presenečenje – yugo, so zapisali pri portalu chicagoglasnik.com, kjer urejajo spletne novice za srbske "gastarbajterje", ki jih je v ZDA ogromno.

Avto Yugo 15 let trohnel v puščavi, je še sposoben vžgati?

Kot je poročal spletni portal, je bilo v omenjenem obdobju v ZDA prijavljenih kar 408 primerkov yuga. To je na prvi pogled malo, a ob upoštevanju podobe in starosti tega avtomobila veliko.

Foto: Chicagoglasnik

Našli smo jo Zastava 128, limuzina v senci stoenke in fička

Zadnje čase gre yugi bolje, saj gre danes že za pravega starodobnika in vozilo, ki pritegne veliko pozornosti, kjerkoli se pojavi. Še več, številni Američani poskušajo opozoriti na dejstvo, da ne gre za najslabši avto vseh časov, čeprav njegovo ime še po medijih še vedno kroži v negativnem kontekstu.

Avto Zadnji velik izdelek jugoslovanske avtomobilske industrije

Za primerjavo, število registriranih "yugov" je skoraj enako seštevku vseh avtomobilov Renault, Lancia in Bugatti skupaj v ZDA, piše chicagoglasnik.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:12 24. Avgust 2022.

    vsekakor boljša izdelava in kvaliteta, kot za naš trg , ampak vseeno ... slovenček je pač po večini bolan vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.