Avto > Iz druge roke
15010 ogledov

Presenetljivo, koliko yugov še vozi po ZDA

Yugo Osebni arhiv
Zastava je na ameriški trg izvozila skupno 141.511 primerkov modela yugo. Še danes se vozijo po ameriških cestah.

Zahvaljujoč poročilu o podatkih o registraciji avtomobilov v ZDA za tretje četrtletje 2021 je mogoče ugotoviti, koliko primerkov posameznega modela je registriranih na cestah v ZDA. Med njimi je veliko presenečenje – yugo, so zapisali pri portalu chicagoglasnik.com, kjer urejajo spletne novice za srbske "gastarbajterje", ki jih je v ZDA ogromno.

Yugo Avto Yugo 15 let trohnel v puščavi, je še sposoben vžgati?

Kot je poročal spletni portal, je bilo v omenjenem obdobju v ZDA prijavljenih kar 408 primerkov yuga. To je na prvi pogled malo, a ob upoštevanju podobe in starosti tega avtomobila veliko.

 | Avtor: Chicagoglasnik Chicagoglasnik

Zastava 128 Našli smo jo Avto Zastava 128, limuzina v senci stoenke in fička

Zadnje čase gre yugi bolje, saj gre danes že za pravega starodobnika in vozilo, ki pritegne veliko pozornosti, kjerkoli se pojavi. Še več, številni Američani poskušajo opozoriti na dejstvo, da ne gre za najslabši avto vseh časov, čeprav njegovo ime še po medijih še vedno kroži v negativnem kontekstu.

Avto Zadnji velik izdelek jugoslovanske avtomobilske industrije

Za primerjavo, število registriranih "yugov" je skoraj enako seštevku vseh avtomobilov Renault, Lancia in Bugatti skupaj v ZDA, piše chicagoglasnik.com.

Komentarjev 1
  • lojs 19:12 24.avgust 2022.

    vsekakor boljša izdelava in kvaliteta, kot za naš trg , ampak vseeno ... slovenček je pač po večini bolan vse bi storil za svojo pozornost, zato bo "preveč star" bmw zamenjal za novega , ker to bila sramota vozit se ...prikaži več z eno staro kripo ... to je samo bolezen, nič hudega ... zato pa začudeno srečamo stare "korete" iz nemčije, avstrije, seveda tudi amerike ... kjer je folk psihično malo bolj zdrav ... slovenček, ki bil kupil oldtimeja, je lahko še bolj bolan ali pa verjetno malo bolj zdrav

Sorodne novice