Srbi in Hrvati pisali, da je Slovenija izdelala prvi off-road avtobus

Foto: Pulsar Expo
Foto: Pulsar Expo
V Sloveniji izdelujejo prvi off-road avtobus torsus praetorial, pišejo nekateri hrvaški in srbski spletni portali.
Oglej si celoten članek

Tako so zapisali številni mediji iz področja nekdanje Jugoslavije, ki pa so na žalost ime Slovensko, kakor Slovaki označujejo svojo državo, zamenjali s Slovenijo. Ekstremni off-road avtobus namreč izdelujejo Slovaki v Bratislavi. 

Nesreča S terenskim vozilom v zaledenelo jezero

V resnici gre za proizvod ukrajinskega podjetja Pulsar Expo. Torsus praetorial je unikatni off-road avtobus. Za zdaj so po pisanju slovaških medijev sestavili osem primerkov vozila, še 17 pa jih je v procesu izdelave. Podjetje ima za zdaj za avtobus že 100 naročil iz desetih različnih držav. 

Foto: Pulsar Expo

otvoritev Prvi pravi off-road poligon pri nas

Na trgu so se namreč pokazale potrebe po tovrstnih avtobusih za premagovanje zelo zahtevnih terenov. Vsa vozila za prevoz večjega števila ljudi so izdelana na osnovi tovornjakov, zato so velika, težka in neekonomična. Namenski off-road avtobus je nastal pred štirimi leti, nekatere dele za vozilo, kot so motor, menjalnik, šasija, zavore, pa so si izposodili pri podjetju MAN. Vozilo poganja šestvaljni dizelski motor z 240 konjskimi močmi, v avtobusu pa je prostora za največ 35 potnikov.

Foto: Pulsar Expo

plače Policija mačehovska do terenskih policistov

Potrebe po avtobusu so zelo različne. V Bangladešu bi ga uporabljali za poplavna območja. Avtobus je mogoče preurediti v mobilno bolnico, v kateri je prostora za 12 pacientov. Na Novi Zelandiji bi z njim prevažali smučarje. 

Za 100.000 evrov vredni avtobus so zanimanje pokazali še v v ZDA, Avstraliji, Gruziji, Kanadi ... 

Avto Off-road spektakel prvič gostila Radovljica

Foto: Pulsar Expo Foto: Pulsar Expo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.