Avto
476 ogledov

Prvi pravi off-road poligon pri nas

1/12
Žurnal24 main
V bližini Kranja so odprli prvi pravi poligon za off road vožnjo, ki bo prispeval k učenju osnov terenske vožnje in reševanju iz kritičnih situacij.

Za izobraževalni poligon so zaslužni pri podjetjih B&B, Toyota Lovše in Tinex. B&B ima pod svojim okriljem strokovno podkovane inštruktorje za vse vrste vrste treningov, tudi terenske vožnje.

V izgradnjo poligona je investiralo tudi podjetje AC Lovše, ki je uradni zastopnik vozil Toyota, in bo na njem prirejalo demonstracijske vožnje, opravljalo primopredaje, organiziralo pa bo tudi off-road piknike. Poleg tega bodo strankam ponujali 1,5-urne pakete terenske vožnje, za katere bo treba odšteti 35 evrov (25 evrov v primeru udeležbe z lastnim vozilom) in bodo vključevali tako imenovani welcome pack. Partner pri projektu je tudi podjetje Tinex, ki se ukvarja s prodajo ležajne, tesnilne in pogonske tehnike.

Poligon je namenjen vsem posameznikom, kjer se na zaprtem poligonu v varnih pogojih pod budnim očesom usposobljenih strokovnjakov lahko naučijo terenske vožnje. Poligon je narejen za vse vrste off road vozil, na njem pa je mogoče preizkusiti vse vrste naklonov, blage in strme vzdolžne naklone, vse vrste bočnih naklonov ter kombinacijo slednjih, grbine in jame za preizkus delovanja zapor diferencialov, kratke grbine, vodne bazene in možnost preizkušanja vitla. Utrip z odrtja poligona si lahko ogledate v fotogaleriji tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.