Avto
10511 ogledov

Srbi in Hrvati pisali, da je Slovenija izdelala prvi off-road avtobus

Pulsar Expo
V Sloveniji izdelujejo prvi off-road avtobus torsus praetorial, pišejo nekateri hrvaški in srbski spletni portali.

Tako so zapisali številni mediji iz področja nekdanje Jugoslavije, ki pa so na žalost ime Slovensko, kakor Slovaki označujejo svojo državo, zamenjali s Slovenijo. Ekstremni off-road avtobus namreč izdelujejo Slovaki v Bratislavi. 

30-letni Mijo Gabrić je skupaj s prijateljema s komaj en teden starim in 30.000 Nesreča Slovenija S terenskim vozilom v zaledenelo jezero

V resnici gre za proizvod ukrajinskega podjetja Pulsar Expo. Torsus praetorial je unikatni off-road avtobus. Za zdaj so po pisanju slovaških medijev sestavili osem primerkov vozila, še 17 pa jih je v procesu izdelave. Podjetje ima za zdaj za avtobus že 100 naročil iz desetih različnih držav. 

 | Avtor: Pulsar Expo Pulsar Expo

otvoritev Avto Prvi pravi off-road poligon pri nas

Na trgu so se namreč pokazale potrebe po tovrstnih avtobusih za premagovanje zelo zahtevnih terenov. Vsa vozila za prevoz večjega števila ljudi so izdelana na osnovi tovornjakov, zato so velika, težka in neekonomična. Namenski off-road avtobus je nastal pred štirimi leti, nekatere dele za vozilo, kot so motor, menjalnik, šasija, zavore, pa so si izposodili pri podjetju MAN. Vozilo poganja šestvaljni dizelski motor z 240 konjskimi močmi, v avtobusu pa je prostora za največ 35 potnikov.

 | Avtor: Pulsar Expo Pulsar Expo

stop policija, loparček, kolo, kolesarjenje, policija, kolesarska steza, kolesar, kolesarka, policist na plače Slovenija Policija mačehovska do terenskih policistov

Potrebe po avtobusu so zelo različne. V Bangladešu bi ga uporabljali za poplavna območja. Avtobus je mogoče preurediti v mobilno bolnico, v kateri je prostora za 12 pacientov. Na Novi Zelandiji bi z njim prevažali smučarje. 

Za 100.000 evrov vredni avtobus so zanimanje pokazali še v v ZDA, Avstraliji, Gruziji, Kanadi ... 

Off Road Avto Off-road spektakel prvič gostila Radovljica

 | Avtor: Pulsar Expo Pulsar Expo
 | Avtor: Pulsar Expo Pulsar Expo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.