Tesla cene za Y spustila za 30 odstotkov

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Po začetku prodaje tesle Y in objavi cene kupci okupirali Tesline prodajne salone.
Oglej si celoten članek

Po poročanju medijev so pri Tesli od začetka proizvodnje modela Y v tovarni v Šanghaju od 1. januarja dalje za vozilo prejeli že 90.000 vozil. Avtomobilski proizvajalec je na Kitajskem znižal cene električnega avtomobila za 30 odstotkov.

Nesreča Po trku v električni drog baterijske celice poletele do hiše

Kalifornijski proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je 1. januarja v Šanghaju začela s proizvodnjo modela Y, poroča spletna stran "Business Insider". Model Y je drugi model Tesle po model 3, ki ga izdelujejo v tovarni v Šanghaju. Cena za Y se začne pri 43.000 evrih (339.000 juanih) za različico za dolge razdalje. S tem je cena za teslo Y za okoli 30 odstotkov nižja od cene, ki jo je proizvajalec napovedal avgusta lani.

Foto: Profimedia Tesla logo

Visok skok cen Tesla močno zvišal cene po Evropi in tudi v Sloveniji

Pri Tesli so še napovedali, da bodo kupci Y dobili kmalu. Kitajsko spletno mesto je objavilo, da bodo prvi kupci svoja vozila prejeli že januarja.

Kdaj pride Y? Po naših cestah vozijo prve "domače" tesle, Y prihaja kmalu

Kot poroča blog "Teslamag" je takoj po začetku prodaje na Kitajskem v več Teslinih poslovalnicah vladala prava evforija, saj naj bi v prvih dneh po lansiranju izdelka prejeli kar 90.000 naročil. Po navedbah kitajske spletne strani Tesla so 6. januarja zato datum dostave prestavili z januarja na drugo četrtletje leta 2021.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:18 9. Januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 …

  • ode
    08:27 8. Januar 2021.

    Tako je z vsakim avtomobilskim modelom kakšno leto pred opustitvijo proizvodnje, ker se v tajnosti pripravlja proizvodnja povsem novega modela, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.