Volkswagen bo poletel v zrak

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagnov kitajski oddelek je predstavil V.MO., prvi potniški električni dron z možnostjo navpičnega vzleta in pristanka (eVTOL).
Oglej si celoten članek

Prvi prototip ima tudi ime, 'Flying Tiger' (leteči tiger), k čemu je botrovala opazna črno-zlata barvna kombinacija ohišja, namenjen, ko bo seveda dokončan, pa bo štirim potnikom in njihovi prtljagi, ki bodo lahko z njim poleteli do krajev oddaljenih 200 kilometrov .  

Avto Bomo od zdaj tako kupovali avtomobile?

Foto: Volkswagen VW dron

Med avtomobilskimi proizvajalci je sicer vse več takšnih, ki jim kopenske ceste niso dovolj in se preskušajo tudi v razvoju zračnih plovil. Honda s svojimi potniškimi reaktivci je na tem področju že prava veteranka, drugi pa so novi igralci, zanje pa je značilno predvsem, da poskušajo združiti lastnosti avtomobila in letala. Med temi je s prototipom potniškega letalnika očitno tudi Volkswagen.

Posnetek Z dronom po Savi Bohinjki

Glede na to, da bo namenjen štirim potnikom, Volkswagnov dron ni ravno majhen. V dolžino namreč meri 11,2, razpon kril pa znaša 10,6 metra. Za njegov let skrbijo po štirje navpični rotorji n vsaki strani in dva vijaka za horizontalni let, ki mu omogočajo letenje v vseh smereh. Pri njem so uporabili tudi obstoječe rešitve za avtonomno vožnjo in sodobno baterijsko tehnologijo.

Foto: Volkswagen VW dron

Pri Volkswagnu pričakujejo, da bodo s številnimi poskusnimi poleti še letos precej izboljšali njegove lastnosti, razvoj operativnega drona pa naj bi s naprednimi testi zaključili prihodnje poletje. V civilnem zračnem transportu naj bi do neke mere nadomestil sedanje helikopterje.

Slovenija Pošta Slovenije pošiljko dostavila z dronom

Kot njegovo največjo prednost navajajo, da njegov motor neposredno ne onesnažuje zraka, slabost pa je, da bo moral pred dejansko uporabo zadovoljiti številnim predpisom o civilnem letalstvu, kar bi lahko njegovo dejansko uvedbo precej zamaknilo v poznejši čas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:58 5. Avgust 2022.

    😅😂🤣...ta je pa dober.... dober vic ste napisali😃👍...dajte še kakšnega😉👍

  • 09:03 5. Avgust 2022.

    tale VW ima še na tleh tolk težav bo pa po luftu letal.. dajte no...ljudje ne znajo bočno parkirat nodo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.