Volvo: Trgovinska vojna ustavila pritok vozil v Evropo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V luči trgovskega spora med Kitajsko in ZDA bo Volvo ustavil izvoz na kitajskem izdelanih avtomobilov v Evropo in ZDA. Hkrati naj bi švedska znamka okrepila prodajo preko spletnih kanalov.
Oglej si celoten članek

Predsednik upravnega odbora Volva Hakan Samuelsson je na polletni tiskovni konferenci v torek namreč povedal, da se mu zdi, da zaradi nedavnega dogajanja na področju trgovskih odnosov med omenjenima državama ni možnosti da bi Volvo na Kitajskem izdeloval nadaljnje modele za ostale trge. Dodal je, da bodo avtomobile odslej izdelovali tam, kjer jih bodo tudi prodajali.

Nič več črke D Tako bo Volvo po novem označeval avte

Foto: Volvo Volvo 360c koncept

Volvo namreč na Kitajskem izdeluje športnega terenca XC60, ki ga v veliki meri izvaža tudi v Evropo. V začetku so ga izdelovali tudi za ameriški trg, kar pa se je končalo že leta 2018. Tega leta so namreč Švedi odprli svojo prvo severnoameriško tovarno v ameriški zvezni državi Južna Karolina. Volvi za  Evropo bodo sicer odslej večinoma prihajali iz Volvovih evropskih tovarn.

Avto Ta znamka je gotovo med zmagovalci lanskega leta

Odloženo zlitje Volva in Geelyja

Samuelsson je na konferenci povedal tudi, da je Volvov lastnik Geely začasno ustavil napovedano zlitje podjetij Volvo Cars in Geely Auto. Usoda joint venture podjetja sicer ostaja odprta, Samuelsson pa je dodal, da bo več znanega tekom leta. Spomnimo, da je v začetku februarja Geelyjev predsednik in največji lastnik Li Shufu povedal, da si prizadevajo za tesnejše sodelovanje obeh podjetij.

Vsi novi volvoti Volvo prenovil serijo 90 in posodobil serijo 60

Foto: Volvo Volvo S90/V90

Samuelsson je dodal tudi, da koronska kriza ne bo zavrla transformacije samega podjetja Volvo Cars, saj so trdno odločeni, da bodo izvedli tri glavne načrte za prihodnost. Gre za spletno prodajo, s katero bodo vsak trg nagovorili na njemu primeren način, elektrifikacijo in rešitve za povezljivost.

Avto Rekordni obvezni vpoklic pri Volvu

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.