Avto
2767 ogledov

Volvo: Trgovinska vojna ustavila pritok vozil v Evropo

Volvo XC60 Saša Despot
V luči trgovskega spora med Kitajsko in ZDA bo Volvo ustavil izvoz na kitajskem izdelanih avtomobilov v Evropo in ZDA. Hkrati naj bi švedska znamka okrepila prodajo preko spletnih kanalov.

Predsednik upravnega odbora Volva Hakan Samuelsson je na polletni tiskovni konferenci v torek namreč povedal, da se mu zdi, da zaradi nedavnega dogajanja na področju trgovskih odnosov med omenjenima državama ni možnosti da bi Volvo na Kitajskem izdeloval nadaljnje modele za ostale trge. Dodal je, da bodo avtomobile odslej izdelovali tam, kjer jih bodo tudi prodajali.

Volvo Nič več črke D Avto Tako bo Volvo po novem označeval avte

Volvo 360c koncept | Avtor: Volvo Volvo

Volvo namreč na Kitajskem izdeluje športnega terenca XC60, ki ga v veliki meri izvaža tudi v Evropo. V začetku so ga izdelovali tudi za ameriški trg, kar pa se je končalo že leta 2018. Tega leta so namreč Švedi odprli svojo prvo severnoameriško tovarno v ameriški zvezni državi Južna Karolina. Volvi za  Evropo bodo sicer odslej večinoma prihajali iz Volvovih evropskih tovarn.

Volvo V 60 Avto Ta znamka je gotovo med zmagovalci lanskega leta

Odloženo zlitje Volva in Geelyja

Samuelsson je na konferenci povedal tudi, da je Volvov lastnik Geely začasno ustavil napovedano zlitje podjetij Volvo Cars in Geely Auto. Usoda joint venture podjetja sicer ostaja odprta, Samuelsson pa je dodal, da bo več znanega tekom leta. Spomnimo, da je v začetku februarja Geelyjev predsednik in največji lastnik Li Shufu povedal, da si prizadevajo za tesnejše sodelovanje obeh podjetij.

Volvo S90/V90 Vsi novi volvoti Avto Volvo prenovil serijo 90 in posodobil serijo 60

Volvo S90/V90 | Avtor: Volvo Volvo

Samuelsson je dodal tudi, da koronska kriza ne bo zavrla transformacije samega podjetja Volvo Cars, saj so trdno odločeni, da bodo izvedli tri glavne načrte za prihodnost. Gre za spletno prodajo, s katero bodo vsak trg nagovorili na njemu primeren način, elektrifikacijo in rešitve za povezljivost.

Volvo XC60 Avto Rekordni obvezni vpoklic pri Volvu
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.