Avto
7874 ogledov

Volvo prenovil serijo 90 in posodobil serijo 60

Volvo S90/V90
1/13
Volvo
Volvo je posodobil modela S90 in V90. Še manj živalska in še bolj čista sta postala. Novosti so deležni tudi v seriji 60.

Volvo je predstavil prenovljene izvedbe limuzine S90 in karavana V90/V90 cross country. Posodobljena nadgradnja portfelja pa zdaj vključuje možnost izbire 48-voltnega mehkega hibridnega pogonskega sklopa za vsak model Volvo, s čimer družba povečuje svojo ponudbo elektrificiranih vozil.

Od zunaj so spremembe pri S90 in V90 dokaj nežne. Avta imata nove odbijače in meglenke, karavan tudi drugačna zadnja svetila s sekvenčnim smernikom. Nova je ponudba barvnih zaključkov zunanjosti in platišč.

Volvo S90/V90 | Avtor: Volvo Volvo
Volvo S90/V90 | Avtor: Volvo Volvo

V notranjosti so Švedi dodali nove možnosti oblazinjenja, ki jih je lani kot prvi uvedel prenovljeni XC90. Tisti, ki ne marajo usnja oziroma se imajo za vegane, lahko odslej izbirajo med novimi materiali. Tako za serijo 90 kot tudi 60 so namreč na voljo ekskluzivni umerjeni sedeži z oblazinjenjem iz mešanice volne, medtem ko sklop dodatne opreme ponuja tudi premijsko oblazinjenje brez usnja.

Mercedes-benz GLC coupe Avto Pod pokrovom mercedesa in volvota enak motor?

Volvo S90/V90 | Avtor: Volvo Volvo
Volvo S90/V90 | Avtor: Volvo Volvo

Izpopolnili so že doslej zmogljivi avdiosistem Bowers & Wilkins, ena od zanimivih novosti pa je zračni filter Advanced Air Cleaner s tipalom za delce velikosti PM 2.5. Zračni filter, sprva razvit za (umazani) kitajski zrak, omogoča voznikom, da prek osrednjega zaslona spremljajo kakovost zraka v notranjosti vozila. Tu je tudi funkcija čiščenja zraka, ki v nekaj minutah iz kabine odstrani skoraj vse drobne delce.

Novi avdiosistem Bowers & Wilkins in tehnologija zračnega filtra Advanced Air Cleaner sta zdaj na osnovi prilagodljive produktne arhitekture (SPA) na voljo za vse modele.

Volvo Nič več črke D Avto Tako bo Volvo po novem označeval avte

Zadaj so se poslovili od 12V vtičnice

Vsi modeli serije 90 in 60 so v zadnjem delu zdaj opremljeni z dvojnimi polnilnimi postajami USB-C, ki so zamenjale 12-voltne vtičnice. Funkcija brezžičnega polnjenja za pametne telefone, ki je bila najprej vgrajena za kompaktni model XC40 SUV, je zdaj na razpolago v skoraj vseh izvedbah vozil serije 90 in 60.

Napetost v vsakem

Družba Volvo Cars prav tako bistveno povečuje število izvedb z 48-voltnim mehkim hibridnim pogonskim sklopom, saj te različice motorja ponuja za vsako modelno serijo.

Mehki hibridni pogonski sklopi, ki so bili lani prvič predstavljeni v modelih XC90 in XC60, so zdaj na voljo za vse druge modele serije 90 in 60 kot tudi za XC40. Mehki hibridni pogonski sklopi za V90 Cross Country predstavljajo prve elektrificirane različice v zgodovini serije Cross Country.

Mehki hibridi ponujajo voznikom do 15-odstotni prihranek pri porabi goriva in zmanjšujejo vrednosti emisij pri dejanski vožnji. Elektronski sistem zaviranja "brake-by-wire" je povezan s sistemom za regeneracijo energije in zmanjšuje porabo goriva in vrednosti emisij z rekuperacijo kinetične energije, ki se sprošča pri zaviranju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.