Zaradi zvezd razčetverili devet avtov

Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP Foto: Euro NCAP Euro NCAP
Osem novih odličnjakov na cesti.
Oglej si celoten članek

Pri Euro NCAP so objavili sveže rezultate varnostnih testiranj. Čeprav so avte preizkušali in razbijali na kar 15 različnih načinov, so se mercerdes benz razreda X, jaguar E-type, DS 7 crossback, porsche cayenne, BMW X3, subaru XV, subaru impreza in honda civic izkazali in vsi po vrsti prejeli pet zvezdic. 

Pri civicu gre sicer za vnovičen test, saj so po ne tako uspešnem testu za varnost zadnjih potnikov pri Hondi uvedli nekatere posodobitve. 

Dokaz Dobili smo najbolj varen avto doslej!

Pri Mercedesovem prvem pick-upu, ki je izdelan na osnovi modela nissan navara, je zanimivo, da je prejel se zvezdice in tako poleg toyote hiluxa postal najbolj varen pick-up na trgu. Navara je po manj ostrem protokolu dve leti nazaj prejela le štiri zvezice.

Neodvisna organizacija je tokrat stestirala tudi model citroën e-mehari, francoski električni avtomobil, ki vrača oblikovalski duh izpred pol stoletja. Čeprav je soliden pri pasivni zaščiti, pa avto nima naprednejših asistenčnih sistemov, zato je prejel le tri zvezdice. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.