Avto
1353 ogledov

Zaradi zvezd razčetverili devet avtov

Euro NCAP
1/10
Euro NCAP
Osem novih odličnjakov na cesti.

Pri Euro NCAP so objavili sveže rezultate varnostnih testiranj. Čeprav so avte preizkušali in razbijali na kar 15 različnih načinov, so se mercerdes benz razreda X, jaguar E-type, DS 7 crossback, porsche cayenne, BMW X3, subaru XV, subaru impreza in honda civic izkazali in vsi po vrsti prejeli pet zvezdic. 

Pri civicu gre sicer za vnovičen test, saj so po ne tako uspešnem testu za varnost zadnjih potnikov pri Hondi uvedli nekatere posodobitve. 

Euro NCAP Dokaz Avto Dobili smo najbolj varen avto doslej!

Pri Mercedesovem prvem pick-upu, ki je izdelan na osnovi modela nissan navara, je zanimivo, da je prejel se zvezdice in tako poleg toyote hiluxa postal najbolj varen pick-up na trgu. Navara je po manj ostrem protokolu dve leti nazaj prejela le štiri zvezice.

Neodvisna organizacija je tokrat stestirala tudi model citroën e-mehari, francoski električni avtomobil, ki vrača oblikovalski duh izpred pol stoletja. Čeprav je soliden pri pasivni zaščiti, pa avto nima naprednejših asistenčnih sistemov, zato je prejel le tri zvezdice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.