Zgodovinsko? Sodišče izreklo večjo kazen, ker je vozil SUV

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Voznik športnega terenca je dobil večjo kazen za vožnjo skozi rdečo luč, ker je vozil večje in težko vozilo.
Oglej si celoten članek

Sodnik na deželnem sodišču v Frankfurtu je po poročanju tamkajšnjih medijev odločil, da mora voznik SUV-ja zaradi vožnje v križišču ob prižgani rdeči luči plačati globo v višini 350 evrov. Standardna kazen je 200 evrov.

Vlada soglaša Za ta nesramni prekršek boste plačali občutno več

Nemški sodnik na prvostopenjskem sodišču se je odločil za velik precedens, v pojasnilu pa je navedel, da je njegov avto bolj nevaren za druge udeležence v prometu. Ker je vozil terenca, je moral lastnik za vožnjo v rdečo luč plačati 150 evrov več od običajne kazni. Sodišče je to, skupaj z voznikovo preteklo zgodovino kršitev, pojasnilo z dejstvom, da bi lahko "škatlasta" zasnova in dvignjen sprednji del SUV-ja povečala tveganje za poškodbe drugih udeležencev v prometu.

Foto: Profimedia Odškodnina, sodišče

Video To ni več prekršek

Na drugi stopnji so sodnikovo obrazložitev zavrnili, kazen pa je ostala nespremenjena.

Številne kazni Številne kazni zaradi nepravilnih podatkov v navigaciji

Odstopanje od običajnih kazni je možno le, če konkreten posamezen primer bistveno odstopa od pravil, je odločilo drugostopenjsko sodišče v Frankfurtu. Višjo kazen utemeljujejo z ravnanjem voznika, ki je pred 13 meseci že enkrat prevozil rdečo luč.

Zoper odločitev sodišča ni možna pritožba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 14:19 26. Oktober 2022.

    kaj šele naredijo z voznikom tovornjaka, recimo 40 toncem... a sploh lahko vozijo?

  • 09:15 26. Oktober 2022.

    Še ena neumnost, saj to ni v zakonu...Voznika avtobusa bi po tej logiki policist na mestu prekrška lahko kar ustrelil.. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.