Sneg iz mestnega jedra odpeljejo na breg reke Save

Foto: Komunala Kranj
Foto: Komunala Kranj
Več kot 20 centimetrov snega je v tem tednu skupaj nasulo tudi v Kranju. Iz Komunale Kranj, ki v Mestni občini Kranj izvaja zimsko službo za lokalne in mestne ceste, ulice, javne poti ter nekategorizirane ceste v mestu in primestnih naseljih, so nam zatrdili, da ni bilo težav in posebnosti. Vse enote skupaj s kooperanti so bile aktivirane v zgodnjih jutranjih urah, medtem ko so bile dežurne enote na terenu že ob prvem sneženju.
Oglej si celoten članek

Sneg, ki ga odstranijo z javnih površin v mestnem jedru, zberejo na kupe na Mestnem trgu, od tam ga potem odpeljejo na brežino reke Save. Sneg, ki ga odstranjujejo na vseh drugih javnih površinah, pa deponirajo na površinah Komunale Kranj v Zarici.

Na vprašanje, koliko ljudi je v teh dneh čistilo sneg, so nam iz Komunale Kranj odgovorili, da so bile na terenu vse dežurne in redne ekipe. "Večina zaposlenih je bila na svojih delovnih mestih že v zgodnjih jutranjih urah in je v skladu z Načrtom zimske službe začela s čiščenjem javnih površin glede na prioriteto. Vključeni so bili tudi vsi kooperanti. Tekom dneva je bilo na terenu več kot 50 delavcev."

Lepa beseda lepo mesto najde

"Vsi delavci se trudijo, da bodo ulice prevozne in pločniki prehodni. Strojne ekipe z delom začenjajo v nočnih urah, v zgodnjih jutranjih urah pa se jim pridružijo ekipe za ročno odstranjevanje snega," so nam še razložili iz Komunale Kranj in dodali, da so jih  letos presenetili občani in občanke, od katerih so prejeli kar nekaj pohval, da so se pravočasno in dobro pripravili na zimo in prvo obilnejše sneženje.

GORENJSKA Motnje pri oskrbi z elektriko, v Naklem se je sesedel šotor GORENJSKA Sanacija omrežja v naslednjih tednih

70. OBLETNICA Bila je zzzZima

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:31 23. Januar 2023.

    Morjo pohtet, drgač ga bo dž odneesu . . .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.