Gorenjska
2845 ogledov

Sneg iz mestnega jedra odpeljejo na breg reke Save

Kidanje snega, Komunala Kranj, Kranj, sneg Komunala Kranj
Več kot 20 centimetrov snega je v tem tednu skupaj nasulo tudi v Kranju. Iz Komunale Kranj, ki v Mestni občini Kranj izvaja zimsko službo za lokalne in mestne ceste, ulice, javne poti ter nekategorizirane ceste v mestu in primestnih naseljih, so nam zatrdili, da ni bilo težav in posebnosti. Vse enote skupaj s kooperanti so bile aktivirane v zgodnjih jutranjih urah, medtem ko so bile dežurne enote na terenu že ob prvem sneženju.

Sneg, ki ga odstranijo z javnih površin v mestnem jedru, zberejo na kupe na Mestnem trgu, od tam ga potem odpeljejo na brežino reke Save. Sneg, ki ga odstranjujejo na vseh drugih javnih površinah, pa deponirajo na površinah Komunale Kranj v Zarici.

Na vprašanje, koliko ljudi je v teh dneh čistilo sneg, so nam iz Komunale Kranj odgovorili, da so bile na terenu vse dežurne in redne ekipe. "Večina zaposlenih je bila na svojih delovnih mestih že v zgodnjih jutranjih urah in je v skladu z Načrtom zimske službe začela s čiščenjem javnih površin glede na prioriteto. Vključeni so bili tudi vsi kooperanti. Tekom dneva je bilo na terenu več kot 50 delavcev."

Lepa beseda lepo mesto najde

"Vsi delavci se trudijo, da bodo ulice prevozne in pločniki prehodni. Strojne ekipe z delom začenjajo v nočnih urah, v zgodnjih jutranjih urah pa se jim pridružijo ekipe za ročno odstranjevanje snega," so nam še razložili iz Komunale Kranj in dodali, da so jih  letos presenetili občani in občanke, od katerih so prejeli kar nekaj pohval, da so se pravočasno in dobro pripravili na zimo in prvo obilnejše sneženje.

Šotor, Naklo, težak sneg GORENJSKA Gorenjska Motnje pri oskrbi z elektriko, v Naklem se je sesedel šotor Sneg, Stražišče GORENJSKA Gorenjska Sanacija omrežja v naslednjih tednih Sneg, rekord, snežne padavine, februar 1952 70. OBLETNICA Gorenjska Bila je zzzZima
Komentarjev 1
  • malarin 15:31 23.januar 2023.

    Morjo pohtet, drgač ga bo dž odneesu . . .