Evropsko leto kulturne dediščine v Narodni galeriji

Foto: Profimedia Območje med Sassenheimom in Lissejem (Nizozemska) - polje tulipanov
V nedeljo 6. maja je na vrsti Nizozemska.
Oglej si celoten članek

V letu 2018 v Narodni galeriji vsako prvo nedeljo v mesecu organizirajo brezplačne dogodke v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Na ta način bodo obeležili evropsko leto kulturne dediščine in hkrati 100-letnico Narodne galerije. 

BREZPLAČNI DOGODKI vsako prvo nedeljo v mesecu bodo povezani z evropskimi državami, po katerih boste potovali tekom leta: 

JAVNA VODSTVA za odrasle 
11.00 - 12.00
Izpostavljamo umetnine, ki nas povezujejo s skupnim evropskim prostorom.

USTVARJALNO UČENJE JEZIKOV za otroke 
11.00 - 13.00
Ob galerijskih umetninah skozi igro, pesmi, pravljice in ustvarjalnost spoznavate evropske jezike.

ZABAVNE RAZISKOVALNE NALOGE za mlade
10.00 - 18.00
Kvizi, uganke, križanke in osmerosmerke spodbujajo opazovanje galerijskih umetnin ter poznavanje evropske kulturne dediščine in vrednot.

Program po mesecih:

7. januar: Poljska
4. februar: Italija
4. marec: Avstrija
8. april: Finska
6. maj: Nizozemska
3. junij: Rusija
1. julij: Francija
5. avgust: Hrvaška
2. september: Grčija
7. oktober: Nemčija
4. november: Češka
2. december: Španija

Evropske institucije so leto 2018 razglasile za evropsko leto kulturne dediščine. Cilj te pobude je izboljšati ozaveščenost o evropski zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek evropske identitete. Hkrati opozarja na priložnosti, ki nam jih ponuja naša kulturna dediščina, pa tudi na izzive, s katerimi se sooča, kot so posledice prehoda na digitalno tehnologijo, okoljski in fizični pritiski na območja kulturne dediščine ter nezakonita trgovina s predmeti kulturne dediščine.

Dogodke ob evropskem letu kulturne dediščine 2018 izvajajo v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.