Kaj dogaja
33 ogledov

Evropsko leto kulturne dediščine v Narodni galeriji

Območje med Sassenheimom in Lissejem (Nizozemska) -  polje tulipanov Profimedias
V nedeljo 6. maja je na vrsti Nizozemska.

V letu 2018 v Narodni galeriji vsako prvo nedeljo v mesecu organizirajo brezplačne dogodke v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. Na ta način bodo obeležili evropsko leto kulturne dediščine in hkrati 100-letnico Narodne galerije. 

BREZPLAČNI DOGODKI vsako prvo nedeljo v mesecu bodo povezani z evropskimi državami, po katerih boste potovali tekom leta: 

JAVNA VODSTVA za odrasle 
11.00 - 12.00
Izpostavljamo umetnine, ki nas povezujejo s skupnim evropskim prostorom.

USTVARJALNO UČENJE JEZIKOV za otroke 
11.00 - 13.00
Ob galerijskih umetninah skozi igro, pesmi, pravljice in ustvarjalnost spoznavate evropske jezike.

ZABAVNE RAZISKOVALNE NALOGE za mlade
10.00 - 18.00
Kvizi, uganke, križanke in osmerosmerke spodbujajo opazovanje galerijskih umetnin ter poznavanje evropske kulturne dediščine in vrednot.

Program po mesecih:

7. januar: Poljska
4. februar: Italija
4. marec: Avstrija
8. april: Finska
6. maj: Nizozemska
3. junij: Rusija
1. julij: Francija
5. avgust: Hrvaška
2. september: Grčija
7. oktober: Nemčija
4. november: Češka
2. december: Španija

Evropske institucije so leto 2018 razglasile za evropsko leto kulturne dediščine. Cilj te pobude je izboljšati ozaveščenost o evropski zgodovini in vrednotah ter okrepiti občutek evropske identitete. Hkrati opozarja na priložnosti, ki nam jih ponuja naša kulturna dediščina, pa tudi na izzive, s katerimi se sooča, kot so posledice prehoda na digitalno tehnologijo, okoljski in fizični pritiski na območja kulturne dediščine ter nezakonita trgovina s predmeti kulturne dediščine.

Dogodke ob evropskem letu kulturne dediščine 2018 izvajajo v partnerstvu s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.