Festival Malvazija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Društvo vinogradnikov slovenske Istre vabi v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca, na 21. Festival Malvazija v kongresni center Hotela Slovenija v Portorožu.
Oglej si celoten članek

Društvo vinogradnikov slovenske Istre že od leta 1998 organizira eno največjih mednarodnih prireditev za širjenje vinske kulture in krepitev vinogradništva ter vinarstva v tem delu Slovenije in Sredozemlja. Letošnja 21. izvedba festivala bo v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca 2019, v kongresnem centru Hotela Slovenija v Portorožu.

Festival je odprt za javnost, vsako leto pa pritegne več kot 2.000 obiskovalcev z vse Slovenije in tujine, ki v dveh dneh lahko okušajo malvazije 60 vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije. Med 120 vzorci malvazij so tudi tiste, ki so še pred samim odprtjem festivala na ocenjevanju Izbor sommelier Slovenije prejele največje število točk. Komisija namreč vsako leto izbira med prijavljenimi malvazijami, razdeljenimi v pet kategorij, in sicer peneče, sveže, zrele, macerirane in s preostankom sladkorja.

Marec je tako mesec, ko vas na Slovensko obalo in v Portorož vabi prevladujoča bela istrska sorta vina – malvazija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.