Kaj dogaja
123 ogledov

Festival Malvazija

kozarec vino Profimedias
Društvo vinogradnikov slovenske Istre vabi v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca, na 21. Festival Malvazija v kongresni center Hotela Slovenija v Portorožu.

Društvo vinogradnikov slovenske Istre že od leta 1998 organizira eno največjih mednarodnih prireditev za širjenje vinske kulture in krepitev vinogradništva ter vinarstva v tem delu Slovenije in Sredozemlja. Letošnja 21. izvedba festivala bo v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca 2019, v kongresnem centru Hotela Slovenija v Portorožu.

Festival je odprt za javnost, vsako leto pa pritegne več kot 2.000 obiskovalcev z vse Slovenije in tujine, ki v dveh dneh lahko okušajo malvazije 60 vinarjev iz slovenske Istre, Brd, Krasa, Vipavske doline, hrvaške Istre in Italije. Med 120 vzorci malvazij so tudi tiste, ki so še pred samim odprtjem festivala na ocenjevanju Izbor sommelier Slovenije prejele največje število točk. Komisija namreč vsako leto izbira med prijavljenimi malvazijami, razdeljenimi v pet kategorij, in sicer peneče, sveže, zrele, macerirane in s preostankom sladkorja.

Marec je tako mesec, ko vas na Slovensko obalo in v Portorož vabi prevladujoča bela istrska sorta vina – malvazija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.