Istrska doživetja v Kopru

Foto: A. Š. Peka kruha
V sklopu projekta Turizmo Ištriano, Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija, ki ga izvaja UP FTŠ Turistica v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bodo istrska doživetja nadaljevala tudi v septembru in oktobru.
Oglej si celoten članek

Po izobraževalnih delavnicah, ki so se izvajale v januarju in februarju in pomladnih doživetjih, se drugi del doživetij začenja septembra in oktobra.

Tako boste oktobra lahko spoznali klet in stari mlin z vodeno degustacijo vin Bordon v Dekanih, v Marezigah vas čaka doživetje »Dotik stopal in brbončic v naši Rdeči pravljici v vasici Marezige«, prav tako se boste v sklopu enega od doživetij v Marezigah lahko naučili speči kruh, obiskali vinograd in degustirali vino iz 150 let starih trt. V Kužini Stara Šola v Kortah pa boste spoznali trenutno najbolj zanimive soli in se naučili pričarati okusni prigrizek z malo sestavinami in pravo soljo, medtem ko doživetje v Gračišču ponuja izdelavo negovalne kozmetike z eteričnimi olji istrskih zelišč.

Tudi med jesenskimi doživetji nas čaka kuharska delavnica, in sicer priprava istrskih fužov z nono Ervino in njenimi zgodbami ter novo doživljajsko odkrivanje lepot in dobrot Strunjana. Ena od novosti bo tudi prazgodovinska pustolovščina – iskanje zakladov Histrov, prvotnih prebivalcev polotoka.

Več o doživetjih na: http://www.zakladi-istre.si/

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.