Kaj dogaja
122 ogledov

Istrska doživetja v Kopru

Peka kruha A. Š.
V sklopu projekta Turizmo Ištriano, Izkusimo istrsko podeželje: novi (tematski) turistični produkti in njihova promocija, ki ga izvaja UP FTŠ Turistica v sodelovanju z Mestno občino Koper, se bodo istrska doživetja nadaljevala tudi v septembru in oktobru.

Po izobraževalnih delavnicah, ki so se izvajale v januarju in februarju in pomladnih doživetjih, se drugi del doživetij začenja septembra in oktobra.

Tako boste oktobra lahko spoznali klet in stari mlin z vodeno degustacijo vin Bordon v Dekanih, v Marezigah vas čaka doživetje »Dotik stopal in brbončic v naši Rdeči pravljici v vasici Marezige«, prav tako se boste v sklopu enega od doživetij v Marezigah lahko naučili speči kruh, obiskali vinograd in degustirali vino iz 150 let starih trt. V Kužini Stara Šola v Kortah pa boste spoznali trenutno najbolj zanimive soli in se naučili pričarati okusni prigrizek z malo sestavinami in pravo soljo, medtem ko doživetje v Gračišču ponuja izdelavo negovalne kozmetike z eteričnimi olji istrskih zelišč.

Tudi med jesenskimi doživetji nas čaka kuharska delavnica, in sicer priprava istrskih fužov z nono Ervino in njenimi zgodbami ter novo doživljajsko odkrivanje lepot in dobrot Strunjana. Ena od novosti bo tudi prazgodovinska pustolovščina – iskanje zakladov Histrov, prvotnih prebivalcev polotoka.

Več o doživetjih na: http://www.zakladi-istre.si/