Ledena dežela se vrača

Foto: Saša Despot Ledena dežela
Ledena dežela se vrača in bo že šesto leto popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Tokrat se seli na novo lokacijo, v center Ljubljane, na Kongresni trg.
Oglej si celoten članek

Ledene skulpture, ki so jih oblikovali znani slovenski in tuji umetniki, se razprostirajo v veliki dvorani, ohlajeni na -4 stopinje Celzija. Osrednja zgodba letošnje razstave so zmaji, po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja - Zmaji na poti. Znani avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu, skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvije tudi v Ljubljani, mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja, v mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti bodo tako oživela v tokratni Ledeni deželi.

Da bo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se boste lahko spustili po ledenem toboganu. V ledenem baru pa se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju. Ledena dežela bo za vse obiskovalce odprta od petka, 30. novembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.