Kaj dogaja
50 ogledov

Ledena dežela se vrača

Ledena dežela Saša Despot
Ledena dežela se vrača in bo že šesto leto popestrila zimsko dogajanje v Sloveniji. Tokrat se seli na novo lokacijo, v center Ljubljane, na Kongresni trg.

Ledene skulpture, ki so jih oblikovali znani slovenski in tuji umetniki, se razprostirajo v veliki dvorani, ohlajeni na -4 stopinje Celzija. Osrednja zgodba letošnje razstave so zmaji, po knjižni predlogi zamejskega avtorja Nika Kupperja - Zmaji na poti. Znani avtor slikanic za otroke, ki živi in dela na avstrijskem Koroškem, nas v svojem delu, skozi pripoved celovškega zmaja, ki čarobno oživi, popelje prek vseh slovenskih dežel. Seveda se pomemben del zgodbe odvije tudi v Ljubljani, mestu, ki že stoletja živi prav v znamenju zmaja, v mestu, ki ima Zmajski most in nenazadnje zmaja tudi v svojem grbu. Posamezna poglavja slikanice Zmaji na poti bodo tako oživela v tokratni Ledeni deželi.

Da bo popotovanje po Sloveniji še bolj zabavno, se boste lahko spustili po ledenem toboganu. V ledenem baru pa se boste pogreli ob vroči čokoladi, dišečem kuhanem vinu in čaju. Ledena dežela bo za vse obiskovalce odprta od petka, 30. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.