Mednarodni pohod z rdečimi baloni

Foto: Facebook/Zavod13
Foto: Facebook/Zavod13
V soboto, 9. marca, se pridružite vseslovenskem pohodu z rdečimi baloni ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni.
Oglej si celoten članek

Mednarodni dan redkih bolezni obeležujemo 28. februarja. Vseslovenski pohod z rdečimi baloni so organizatorji sicer določili na prvo soboto, ki je prišla za omenjenim datumom, vendar je pustna sobota dogodek prestavila na kasnejši termin. Tako bodo našo deželo ponovno preplavili s posebnimi otroki, ljudi v invalidskih vozičkih in drugimi dobro mislečimi ljudmi, skupaj z rdečimi baloni. V želji, da bi bili prav vsi sprejeti, saj jim enakovredno mesto v družbi tudi pripada.

Ker se bosta letos prvič priključili še državi Hrvaška, z mestom Zagreb in Srbija z Beogradom, so dogodek preimenovali Mednarodni, kar tudi je.

Izbor pohodov:

Ajdovščina – 11. do 12. ura – začetek pred vhodom v grajsko obzidje

Celje – 11. do 12. ura – začetek pred trgovino Koko, zaključek pred lokalom Kuba Libre

Idrija – 11. do 12. ura – začetek pred barom Central (bivši Marino), pot se nadaljuje okrog čez novi trg, pod Gradom mimo Barbare in nazaj.

Kamnik – 10. do 12. ura – začetek pred gostilno Korobač, nato sprehod do Glavnega trga, zaključek pred gostilno Korobač

Kranj – 11. do 12. ura – začetek pred Mestno knjižnico Kranj, pot se nadaljuje prek Maistrovega trga in Prešernove ulice do Prešernovega gledališča, nato pa nazaj na izhodiščno točko

Laško – 10. do 12. ura – začetek vrt pred hotelom Savinja

Ljubljana – 11. do 12. ura – začetek pred Drugo violino, nato sprehod do magistrata, mimo Prešerca, do Šuštrskega mosta in nazaj.

Murska Sobota – 11. do 12. ura – začetek pred gostilno Uno Rajh, nato pa se pot nadaljuje mimo drevoreda, pošte, Šoping, Blagovnica in nazaj do drevoreda

Nova Gorica – 11. do 12. ura – začetek na Bevkovem trgu

Novo Mesto – 11. do 12. ura – začetek pred založbo Goga

Šentjur – 10.30 do 12. ura – začetek pred Izobraževalnim centrom Eksena, v središču Šentjurja, pot se nadaljuje po mestu do Zgornjega trga Šentjurja

Velenje – 11. do 12. ura – začetek pred knjižnico Velenje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.