Kaj dogaja
88 ogledov

Mednarodni pohod z rdečimi baloni

Vseslovenski pohod z rdečimi baloni Facebook/Zavod13
V soboto, 9. marca, se pridružite vseslovenskem pohodu z rdečimi baloni ob Mednarodnem dnevu redkih bolezni.

Mednarodni dan redkih bolezni obeležujemo 28. februarja. Vseslovenski pohod z rdečimi baloni so organizatorji sicer določili na prvo soboto, ki je prišla za omenjenim datumom, vendar je pustna sobota dogodek prestavila na kasnejši termin. Tako bodo našo deželo ponovno preplavili s posebnimi otroki, ljudi v invalidskih vozičkih in drugimi dobro mislečimi ljudmi, skupaj z rdečimi baloni. V želji, da bi bili prav vsi sprejeti, saj jim enakovredno mesto v družbi tudi pripada.

Ker se bosta letos prvič priključili še državi Hrvaška, z mestom Zagreb in Srbija z Beogradom, so dogodek preimenovali Mednarodni, kar tudi je.

Izbor pohodov:

Ajdovščina – 11. do 12. ura – začetek pred vhodom v grajsko obzidje

Celje – 11. do 12. ura – začetek pred trgovino Koko, zaključek pred lokalom Kuba Libre

Idrija – 11. do 12. ura – začetek pred barom Central (bivši Marino), pot se nadaljuje okrog čez novi trg, pod Gradom mimo Barbare in nazaj.

Kamnik – 10. do 12. ura – začetek pred gostilno Korobač, nato sprehod do Glavnega trga, zaključek pred gostilno Korobač

Kranj – 11. do 12. ura – začetek pred Mestno knjižnico Kranj, pot se nadaljuje prek Maistrovega trga in Prešernove ulice do Prešernovega gledališča, nato pa nazaj na izhodiščno točko

Laško – 10. do 12. ura – začetek vrt pred hotelom Savinja

Ljubljana – 11. do 12. ura – začetek pred Drugo violino, nato sprehod do magistrata, mimo Prešerca, do Šuštrskega mosta in nazaj.

Murska Sobota – 11. do 12. ura – začetek pred gostilno Uno Rajh, nato pa se pot nadaljuje mimo drevoreda, pošte, Šoping, Blagovnica in nazaj do drevoreda

Nova Gorica – 11. do 12. ura – začetek na Bevkovem trgu

Novo Mesto – 11. do 12. ura – začetek pred založbo Goga

Šentjur – 10.30 do 12. ura – začetek pred Izobraževalnim centrom Eksena, v središču Šentjurja, pot se nadaljuje po mestu do Zgornjega trga Šentjurja

Velenje – 11. do 12. ura – začetek pred knjižnico Velenje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.