Pripravili vam bodo prav poseben obrok za astronavte

Foto: EPA
Foto: EPA
Praznovanja tudi v Sloveniji....
Oglej si celoten članek

Tudi v Tehničnem muzeju Slovenije v tem tednu praznujejo 50. letnico odprave Apollo 11 in prvega pristanka človeka na Luni. Poleg razstave Človek na Luni so pripravili še spremljevalni program za otroke in odrasle.

Foto: EPA Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin ter Michael Collins na Luni.

Na občasni razstavi Človek na Luni, ki so jo v Tehniškem muzeju Slovenije pripravili v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in drugimi strokovnjaki, si lahko ogledate, kako so dogodek spremljali v našem prostoru, kakšen odmev je imel v takratnih medijih in kakšen vpliv je imel na razvoj znanosti in tehnike. Razstava prikazuje tudi prispevek slovenskih strokovnjakov k raziskovanju vesolja. Razstava je na ogled do 31. 12. 2019.

Foto: EPA Apollo 11 ob vzletu. V tednu Apollove misije, med 16. in 24. julijem, pripravljajo tudi pester obrazstavni program za družine, ki bodo najmlajšim obiskovalcem na zabaven način predstavil zgodovinski trenutek prvega pristanka na Luni.

Foto: EPA Neil Armstrong pristane na Luni. V nedeljo, 21. 7., bodo v Gostilni Bistra (nasproti muzeja) pripravili prav poseben obrok za astronavte!

Več informacij dogodkih lahko dobite dobite tukaj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.