Kaj dogaja
39 ogledov

Pripravili vam bodo prav poseben obrok za astronavte

Neil Armstrong na Luni. EPA
Praznovanja tudi v Sloveniji....

Tudi v Tehničnem muzeju Slovenije v tem tednu praznujejo 50. letnico odprave Apollo 11 in prvega pristanka človeka na Luni. Poleg razstave Človek na Luni so pripravili še spremljevalni program za otroke in odrasle.

Neil Armstrong, Edwin "Buzz" Aldrin ter Michael Collins na Luni. | Avtor: EPA EPA

Na občasni razstavi Človek na Luni, ki so jo v Tehniškem muzeju Slovenije pripravili v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije in drugimi strokovnjaki, si lahko ogledate, kako so dogodek spremljali v našem prostoru, kakšen odmev je imel v takratnih medijih in kakšen vpliv je imel na razvoj znanosti in tehnike. Razstava prikazuje tudi prispevek slovenskih strokovnjakov k raziskovanju vesolja. Razstava je na ogled do 31. 12. 2019.

Apollo 11 ob vzletu. | Avtor: EPA EPA
V tednu Apollove misije, med 16. in 24. julijem, pripravljajo tudi pester obrazstavni program za družine, ki bodo najmlajšim obiskovalcem na zabaven način predstavil zgodovinski trenutek prvega pristanka na Luni.

Neil Armstrong pristane na Luni. | Avtor: EPA EPA
V nedeljo, 21. 7., bodo v Gostilni Bistra (nasproti muzeja) pripravili prav poseben obrok za astronavte!

Več informacij dogodkih lahko dobite dobite tukaj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.