Svetovni dan čebel pri Leonu

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Zavod Čebela z Mestnimi čebelarji in Mestno občino Novo mesto pripravlja dogodek ob Svetovnem dnevu čebel. Dogodek bo potekal v v petek, 18. maja na Ragovski 1 pri Mestnih čebelah, sosedah spomenika Leonu Štuklju.
Oglej si celoten članek

Možnost bo ogleda živih čebel v steklenem panju, ogled mestnih čebel na terasi, degustacija medu in medenjakov, predstavitev apiterapije in medene masaže. Novomeški slikarji pa bodo prikazali slikanje s propolisom.

Posebno vabljeni otroci, ki bodo lahko pomagali pri točenju mestnega medu in izdelavi medenih paličic. Poiskusili bodo med in medenjake, videli kako se žičijo satnice in pridobiva vosek.

Lahko bodo tudi tudi vdihavali zdravilni zrak iz panja -aerosol, preko maske (terapija pri zdravljenju alergij in plučnih bolezni). 
Pridite in pripeljati otroke na dogodek

Organizatorji pozivajo vse otroke, da narišejo risbico na temo čebel in jo prinesejo . Risbice bodo razstavili na hiši bivše pošte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.