Kaj dogaja
20 ogledov

Svetovni dan čebel pri Leonu

Čebele panj
Zavod Čebela z Mestnimi čebelarji in Mestno občino Novo mesto pripravlja dogodek ob Svetovnem dnevu čebel. Dogodek bo potekal v v petek, 18. maja na Ragovski 1 pri Mestnih čebelah, sosedah spomenika Leonu Štuklju.

Možnost bo ogleda živih čebel v steklenem panju, ogled mestnih čebel na terasi, degustacija medu in medenjakov, predstavitev apiterapije in medene masaže. Novomeški slikarji pa bodo prikazali slikanje s propolisom.

Posebno vabljeni otroci, ki bodo lahko pomagali pri točenju mestnega medu in izdelavi medenih paličic. Poiskusili bodo med in medenjake, videli kako se žičijo satnice in pridobiva vosek.

Lahko bodo tudi tudi vdihavali zdravilni zrak iz panja -aerosol, preko maske (terapija pri zdravljenju alergij in plučnih bolezni). 
Pridite in pripeljati otroke na dogodek

Organizatorji pozivajo vse otroke, da narišejo risbico na temo čebel in jo prinesejo . Risbice bodo razstavili na hiši bivše pošte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice