Zanimivo tekmovanje v oranju

Foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenije Tekmovanje v oranju
Državni tekmovanji bosta potekali v petek in soboto, 13. in 14. septembra 2019, na zemljiščih Skupine Panvita v Mlajtincih.
Oglej si celoten članek

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v soorganizaciji z Občino Moravske Toplice, Skupino Panvita, Biotehniško šolo Rakičan, KGZS – KGZ Murska Sobota in Društvom oračev Pomurja organizira 63. državno tekmovanje oračev Slovenije in 25. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. 

Najboljši slovenski orači se bodo pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Letošnja novost bo tudi tekmovanje v oranju s klasičnimi in starodobnimi plugi. Ob deseti obletnici svetovnega prvenstva se bo na prizorišču odvijal tudi pester spremljevalni program, obenem pa bo oba dneva potekala tudi razstava kmetijske mehanizacije, odvila se bodo različna predavanja, na stojnicah pa bo na ogled raznovrstna ponudba lokalnih ponudnikov. Podrobnejši program tekmovanj s predstavitvijo spremljevalnega programa se nahaja v prilogi.

Ogledate si lahko odprtje tekmovanja, ki bo v petek, 13. septembra, ob 11.00 uri, pri čigi (vodnjak) v Tešanovcih, ko bodo odkrili tudi spominsko obeležje v spomin na 56. svetovno prvenstvo v oranju, ki je pred desetimi leti potekalo na tešanovskih in mlajtinskih poljih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.