Kaj dogaja
78 ogledov

Zanimivo tekmovanje v oranju

Tekmovanje v oranju Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Državni tekmovanji bosta potekali v petek in soboto, 13. in 14. septembra 2019, na zemljiščih Skupine Panvita v Mlajtincih.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v soorganizaciji z Občino Moravske Toplice, Skupino Panvita, Biotehniško šolo Rakičan, KGZS – KGZ Murska Sobota in Društvom oračev Pomurja organizira 63. državno tekmovanje oračev Slovenije in 25. državno tekmovanje dijakov biotehniških šol v oranju. 

Najboljši slovenski orači se bodo pomerili v oranju strnišča in ledine s tekmovalnimi plugi, ženske pa v spretnostni vožnji s traktorjem. Letošnja novost bo tudi tekmovanje v oranju s klasičnimi in starodobnimi plugi. Ob deseti obletnici svetovnega prvenstva se bo na prizorišču odvijal tudi pester spremljevalni program, obenem pa bo oba dneva potekala tudi razstava kmetijske mehanizacije, odvila se bodo različna predavanja, na stojnicah pa bo na ogled raznovrstna ponudba lokalnih ponudnikov. Podrobnejši program tekmovanj s predstavitvijo spremljevalnega programa se nahaja v prilogi.

Ogledate si lahko odprtje tekmovanja, ki bo v petek, 13. septembra, ob 11.00 uri, pri čigi (vodnjak) v Tešanovcih, ko bodo odkrili tudi spominsko obeležje v spomin na 56. svetovno prvenstvo v oranju, ki je pred desetimi leti potekalo na tešanovskih in mlajtinskih poljih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.