Adventni dopust na morju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pred nami je najčarobnejši del leta. Ulice dobivajo praznično podobo, medtem ko na tisoče pisanih lučk osvetljuje božična drevesca. V nas se budi občutek miru in sreče. Adventni čas je tik pred vrati. Njegovo doživetje v Opatiji je gotovo ena izmed najbolj posebnih izkušenj, ki jo ponujajo v tem tradicionalnem istrskem letoviškem kraju.
Oglej si celoten članek

Obiskovalci Opatije lahko uživajo v številnih delikatesah, se pogrejejo s kuhanim vinom, posladkajo z božičnimi kolački ter dočakajo božič in novo leto v srcu Opatije - le nekaj korakov od morja, obenem pa v pravem zimskem vzdušju.

Čokoladna presenečenja

Ljubitelji čokolade boste prišli na svoje na tradicionalnem Festivalu čokolade, ki se bo v Opatiji odvijal od 6. do 8. decembra. Za zelo čokoladen dopust lahko izberete posebno ponudbo Liburnia Riviera Hotela - tukaj lahko preverite, katera sladka presenečenja so pripravili za vas.

 

Veselo adventno pričakovanje

V Opatiji je advent namenjen pripravi in pričakovanju največjega krščanskega praznika - božiča. Vsako adventno nedeljo se prižge po ena sveča na adventnem vencu. Na Opatijski rivieri je običaj, da otroci okrasijo hišo z žajbljevimi in bršljanovimi vejicami ter borovimi vejami. Najlepši božični simbol pa je gotovo božično drevesce, pod katerega položijo darila za najdražje.

 

 

 

 

 

 

 

Naj vam ta božič zapolni srce z ljubeznijo, radostjo ter sočutjem do bližnjih in vseh ljudi na svetu. Naj v tem čudovitem obdobju zavlada mir.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.