Kvarnerski okusi in nagrade na sejmu Alpe-Adria

Turistična zveza (TZ) Kvarner je letošnjo promocijo začela na enem izmed svojih najpomembnejših trgov – v Sloveniji. Predstavlja s z nizom dejavnosti v sklopu sejma Alpe-Adria, ki na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka med 29. januarjem in 1. februarjem.
Oglej si celoten članek

Kvarnerski happy hour za gurmane

Kvarner ima letos na sejmu častni status regije – partnerja, kar pomeni, da ima poleg možnosti predstavitve turistične ponudbe zagotovljeno medijsko izpostavitev regije Kvarner po vsej Sloveniji. TZ Kvarner v sodelovanju s predstavništvom Hrvaške turistične zveze v Ljubljani organizira in sodeluje pri več dogodkih. Tako bo v soboto, 1. februarja, med 11. in 12. uro pripravil gurmansko predstavitev z naslovom Kvarnerski happy hour. Z enološkimi in gastronomskimi specialitetami se bo predstavilo več restavracij, ki se ponašajo z oznako Kvarner Gourmet. Gostje bodo lahko pokušali kvarnerske "delicije", za pristno vzdušje pa bodo poskrbeli kvarnerski glasbeniki. Pričakujejo tudi prisotnost veleposlanice Republike Hrvaške v Sloveniji Vesne Terzić.

Priigrajte buteljko, večerjo za dva, vstopnice za Reški karneval in še več

Poleg gurmanskih prigrizkov ob žlahtni kapljici, za katero bo poskrbela Zadruga Vrbnik – Zlata vrbniška žlahtina, bo obiskovalce zagotovo pritegnila nagradna igra, v kateri lahko sodelujejo vsi, tako da odgovorijo na preprosto vprašanje. Med številnimi nagradami so buteljke, večerja za dva in vstopnice za spremljanje Reškega karnevala s tribun.

Slovenci so pomembni gostje

Po številu skupnih nočitev v Kvarneru je delež gostov iz Slovenije 15,6-odstoten, kar Slovence uvršča na drugo mesto, takoj za Nemci. Lani je na Kvarnerju dopustovalo okrog 300.000 Slovencev, ki so ustvarili skoraj 1,8 milijona nočitev, kar je tri odstotke več kot predlani.

Foto: Žurnal24 htz Foto: Žurnal24 htz

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.