O podjetniški karieri razmišlja 30 odstotkov Slovencev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Čeprav Slovenci načeloma neradi sprejemamo tveganja, skoraj tretjina državljanov trdi, da je že razmišljala o ustanovitvi lastnega podjetja. Tako je pokazala nacionalna raziskava o pripravljenosti Slovencev na jutri, ki jo je izvedla raziskovalna agencija Valicon v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki in Novo KBM.
Oglej si celoten članek

O samostojni podjetniški poti najpogosteje razmišljajo moški s srednješolsko izobrazbo, stari med 36 in 49 let. Ta korak na poklicni poti se zdi smiseln tako trenutno nezaposlenim kot tistim, ki zasedajo vodilne in vodstvene položaje.

V Novi KBM se zavedajo pomena strokovnega svetovanje in pomoči, prilagojene potrebam posameznega podjetja. Uspešni podjetniki neprestano iščejo poti, kako bi lahko še bolj izboljšali svoje poslovanje, razširili svoj posel in našli nove priložnosti na trgu. Poleg širokega spektra znanj in izkušenj podjetniki potrebujejo tudi pravo banko - banko, ki bo omogočila stalen razvoj podjetja ter skrbela za njegov napredek. Tako so v Novi KBM v svoji dolgoletni tradiciji poslovanja s pravnimi osebami in zasebniki prepoznali, kaj podjetniki najbolj potrebujejo. V svojo ponudbo so vključili tiste bančne storitve, ki podjetje pripeljejo do uspešnega poslovanja.

»V Novi KBM se zavedamo, da v zaostrenih gospodarskih razmerah podjetja potrebujejo pomoč in podporo na poslovni poti, zato se trudimo ostati in postati pomemben in konstruktiven poslovni partner našim komitentom ter jim v primeru težav pomagati pri iskanju pravih rešitev,« je povedal Slavko Jarc, izvršilni direktor za področje poslovanja z gospodarskimi družbami pri Novi KBM.

V Novi KBM se zavedajo, da podjetniki poleg sodobne, varne, zanesljive in celovite podpore pri finančnem poslovanju potrebujejo tudi uporabne storitve na področju informacij, svetovanj in usposabljanj. Zato so skupaj z Inštitutom za raziskovanje podjetništva (IRP) ustanovili Podjetniški center, v okviru katerega nudijo pomoč tako obstoječim komitentom kakor tudi mladim inovativnim podjetjem. Konkretna pomoč, ki jo Podjetniški center Nove KBM nudi podjetnikom in obrtnikom, vključuje finančno-ekonomsko svetovanje, poslovno svetovanje, svetovanje za uspešno pridobivanje sredstev EU ter strokovna izobraževanja in usposabljanja. Hkrati se v okviru Podjetniškega centra podjetnik lahko prijavi tudi na mesečno obveščanje o aktualnih EU razpisih.

Ker mlada podjetja predstavljajo pomemben steber gospodarske prihodnosti, poseben pomen v Novi KBM dajejo tudi novim in drugačnim idejam ter posameznikom, ki se za podjetniško pot šele odločajo. V ta namen so oblikovali Start-up kredit, ki je namenjen podpori inovativnih podjetniških idej z velikim potencialom za rast.

Odločitve o poklicni poti, odprtost za nove ideje in sprejemanje odgovornosti so pomembni dejavniki, ki oblikujejo našo pripravljenost na jutri. V povprečju smo Slovenci 48-odstotno pripravljeni, vsak pa lahko svojo pripravljenost preveri s pomočjo vprašalnika na spletnem mestu www.pripravi.se.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.