Opatija – morje, sonce in zabava!

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Opatija je popolna izbira za poletne počitnice.
Oglej si celoten članek

Leži na čudovitem modrem Kvarnerju, približno uro vožnje od Ljubljane ali Maribora, ima prelepo naravo, blago sredozemsko podnebje, plaže in parke ter kakovostne hotele, s katerimi že več kot 160 let privablja turiste iz Evrope. Priporočamo vam skupino sijajnih hotelov Milenij, ki stojijo ob morju, so lepo urejeni in ponujajo odlične storitve.

Hotel Milenij je najrazkošenejši opatijski hotel, urejen v vili iz 19. stoletja z nepozabnim pogledom na morje in sredozemskim vrtom pred seboj, v katerem lahko zjutraj ob domačem kolaču popijete kavo, zvečer pa uživate v romantični večerji pod kamnitimi arkadami ter zvoki flamenka, jazza in opere. Za družine z otroki sta odlična izbira hotela 4 opatijske rože in Agava, ki stojita nad opatijskim pristaniščem in imata pogled na morje.

Tisto, zaradi česar poleti številni prihajajo v Opatijo, pa sta sonce in morje. Na opatijski rivieri je nekaj nadvse priljubljenih kopališč: od Črnikovice v majhnem ribiškem kraju Volosko (peščena plaža), Lipovice (prodnata plaža na poti od Voloskega proti Opatiji), Tomaševec (peščena plaža, opremljena posebej za otroke), Lido (glavna mestna peščena plaža), Slatina (največja plaža v mestnem središču), Ičići (plaža z modro zastavo in številnimi vsebinami, ki leži dva kilometra od Opatije, poleg marine ACI) ter pri mladih priljubljeni plaži Medveja in Moščenička draga (znani sta posebno po bogatem nočnem življenju in športnih vsebinah), medtem ko je plaža v Brseču prava poslastica za ljubitelje samote; tam vas pričakujejo povsem zasebni zalivčki s kristalno modrim morjem.

V Opatiji bodo letošnje poletje številni koncerti in muzikali; izvajali jih bodo na Poletnem odru pod zvezdami in na Kastvu, srednjeveškem mestecu nad Opatijo. Večinoma bodo igrali jazz, blues in evergreen glasbo. Julija tradicionalno priredijo veliki glasbeno-scenski spektakel Kaisernacht, ki obudi carje, princese, kočije in krinoline, v celoti zlite v oder Opatije in duh 19. stoletja, s katerim je mesto prežeto.

 

 

 

 

 

Več informacij na http://en.milenijhoteli.hr

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.