Prekmurje se predstavi

Foto: Žurnal24 Prekmurska gibanica
Pogačarjev trg v Ljubljani, 24. marec med 8. in 16. uro.
Oglej si celoten članek

Že petič zapored se bodo v srcu Ljubljane – na Pogačarjevem trgu – predstavili prekmurski kmetovalci in rokodelci. Tokrat ob priliki praznovanja Velike noči.

Degustirali boste lahko odlična hišna vina Turistične kmetije – Vinotoča družine Huzimec, v kolikor se bodo temperature spustile prenizko, pa nas bo grelo njihovo kuhano vino. Dimljen sir z bučnim oljem in bučnimi semeni Turistične kmetije – Vinotoča Huzimec je zbral 85 točk od stotih in tako bil razglašen za najboljši sir na tekmovanju na Madžarskem leta 2016. 

Kulturno Društvo iz Dobrovnika se bo predstavilo s pristnimi prekmurskimi dobrotami, Horváth Csaba bo ponovno razstavil svoje čudovite lončarske izdelke, najmlajši bodo lahko preizkusili svoje spretnosti na pravem lončarskem vretenu.

Predstavilo se bo tudi Medičarstvo Vinko s svojimi dobrotami, ki prehajajo kar iz roda v rod.

Ročno poslikane škatlice družine Solarič pa bodo poskrbele za estetiko na vaših policah. Morda pa boste v njih shranili ročno izdelan nakit Alenke Kovač iz Dobrovnika.

Med raziskovanjem prekmurskih lepot, pa bo poskrbljeno tudi za brbončice! Za vonj po prekmurskih dobrota bosta zadolžena bograč in langoš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.