Oglaševanje
74 ogledov

Prekmurje se predstavi

Prekmurska gibanica Žurnal24 main
Pogačarjev trg v Ljubljani, 24. marec med 8. in 16. uro.

Že petič zapored se bodo v srcu Ljubljane – na Pogačarjevem trgu – predstavili prekmurski kmetovalci in rokodelci. Tokrat ob priliki praznovanja Velike noči.

Degustirali boste lahko odlična hišna vina Turistične kmetije – Vinotoča družine Huzimec, v kolikor se bodo temperature spustile prenizko, pa nas bo grelo njihovo kuhano vino. Dimljen sir z bučnim oljem in bučnimi semeni Turistične kmetije – Vinotoča Huzimec je zbral 85 točk od stotih in tako bil razglašen za najboljši sir na tekmovanju na Madžarskem leta 2016. 

Kulturno Društvo iz Dobrovnika se bo predstavilo s pristnimi prekmurskimi dobrotami, Horváth Csaba bo ponovno razstavil svoje čudovite lončarske izdelke, najmlajši bodo lahko preizkusili svoje spretnosti na pravem lončarskem vretenu.

Predstavilo se bo tudi Medičarstvo Vinko s svojimi dobrotami, ki prehajajo kar iz roda v rod.

Ročno poslikane škatlice družine Solarič pa bodo poskrbele za estetiko na vaših policah. Morda pa boste v njih shranili ročno izdelan nakit Alenke Kovač iz Dobrovnika.

Med raziskovanjem prekmurskih lepot, pa bo poskrbljeno tudi za brbončice! Za vonj po prekmurskih dobrota bosta zadolžena bograč in langoš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.